Menu

Katteracer

Er du på udkig efter en ny kat og spekulerer du på, hvilken katterace der passer bedst til din livsstil? Hver race har forskellige egenskaber. Den ene katterace vil måske passe bedre ind i din livstil end den anden. Vi vil elske at hjælpe dig med at finde den rigtige kat, så tag et kig på denne side for at lære alt om de forskellige katteracer.

Hvilken katterace skal jeg vælge?

Der findes mere end 50 katteracer, og de er alle forskellige i størrelse, udseende og adfærd. Alle katte er forskellige, ligesom mennesker. Da der er så mange racer at vælge imellem, er der altid en, der passer til din livsstil. I modsætning til hunde behøver du ikke at gå med din kat. De er også mere selvstændige dyr. Enhver hund har en ejer, men enhver kat er sin egen ejer. Det er rart at have noget, der går rundt i dit hus og kommer og siger hej, når du kommer hjem fra arbejde, men mange katte elsker også at hygge sig i sofaen eller lege med legetøj. Det er vigtigt at vide, om du kan tage dig af en kat, før du anskaffer dig en. Du køber ikke bare en kat, du køber en kat i 13-15 år. Det er vigtigt at stille sig selv de nødvendige spørgsmål. Hvor stort er mit boligareal? En aktiv race vil ikke være glad for en lille altan. Har jeg tid til at tage mig af katten? Hvordan vil dyrlægeregningerne blive? Du bør først begynde at tænke på at købe en kat, når du har besvaret disse spørgsmål.

Hvis du har besluttet, at du vil have en meget smuk kat (og du også har tid til at passe dens pels), kan en Maine Coon- eller Ragdoll-kat være et godt valg. Disse katte er lidt større, så de har brug for et større miljø at leve i. De er gode med børn og meget sociale. Er du på udkig efter en nem kat, der hurtigt tilpasser sig forandringer og er god til mennesker, børn og andre kæledyr? Så er den britiske korthårskat måske katten for dig. Disse katte kan lide selskab, men de har ikke tendens til at sidde og nusse på dit skød. Er du på udkig efter en kat, der elsker at være udenfor og elsker at gå på jagt? Så vil Bengal katten være et godt valg! Denne kat elsker at løbe rundt, så den har brug for en masse plads. Denne kat er ret ekstrem i alt, hvad den gør. Tænk på at lege, være vred, men også være kærlig. Plejen af pelsen er ret minimal.

Du ved måske ikke rigtig, hvad du leder efter, og det er også helt fint! Der findes mange sjove, nemme katte, som f.eks. den europæiske korthårskat. Du kan finde mange af disse katte på katte-hjem! De har en blanding af egenskaber. Der er mange forskellige steder, hvor du kan finde en kat, men det vigtigste er, at den skal være sund og rask, og at det ikke er et impulsivt køb.