Menu

Tibetansk

Tibetaneren er en katterace, som er hjemmehørende i Holland. Den stammer fra en krydsning mellem en balineser og en tonkineser. På denne måde blev der skabt en semi-langhåret tonkineser, der til sidst blev omdøbt til tibetaneren. Tibetaneren er en spontan, legende og intelligent kat med en livlig personlighed. Den elsker selskab, helst mennesker, men den kommer også fint ud af det med artsfæller og hunde.

Tibetansk

Egenskaber

Oprindelse: Holland
Andre racenavne: -
Krop : Slank, elegant krop af medium størrelse
Vægt : -
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakter

Tibetaneren er meget spontan og har en åben personlighed. Han er meget omgængelig og venlig mod jævnaldrende og hunde. At være alene kan han absolut ikke lide. Tibetanere kræver jævnligt opmærksomhed og kan endda være en smule krævende. Den kærlige tibetaner elsker at være i selskab med mennesker, især dens ejer. Denne kat er også ideel som børneven. Den kan lide at føle sig som et fuldgyldigt medlem af familien og foretrækker at sidde på dit skød, hvis det er muligt. Den egner sig derfor perfekt som indekat. Bemærk venligst: den livlige, legende og intelligente tibetaner er en nysgerrig lille kat. Den har derfor brug for tilstrækkelig plads til at udtrykke sig. Tibetaneren er meget snakkesalige. Pelspleje er begrænset til en ugentlig børstning.

Eksterne kendetegn

Farve

Tibetanerens pels kommer i tre farvemønstre. Hos tibetanere med punktmarkeringer er der en meget tydelig kontrast mellem punkterne (kattens mørkere farvede ekstremiteter) og kroppen. Mink tibetaneren har en fuldt farvet krop med punkter, som er mørkere, med en let synlig kontrast. Sepia-varianten er meget lidt farvekontrast mærkbar mellem punkterne og kroppen.

Krop, ben og hale

Tibetansk har en slank, elegant krop af mellemstørrelse. Den har en smidig bygning. Musklerne er veludviklede. Tibetaneren står ret højt på sine slanke, men robuste ben. Bagbenene er lidt længere end forbenene. Benene strækker sig til mere ovale end runde fødder. Halen er middel længde og tilspidser tyndt til spidsen samtidig med at den er frodig.

Hoved, ører og øjne

Tibetanerens hoved er længere end bredt og noget kileformet. Næsepartiet er firkantet, og han har en lang næse, med et let synligt stop. Dens ører er mellemstore og brede ved bunden. Ørernes spidser er ovale og peger fremad. Tibetaneren har bredt anbragte, ovale øjne. Øjenfarven på mink-tibetanere er akvamarin.

Pels

Tibetaneren har en mellemlang, silkeagtig pels. Pelsen sidder stramt og er ikke særlig fyldig, hvilket fremhæver denne races slanke bygning. Der mangler en underpels. Pelsen er skinnende og meget nem at vedligeholde.