Menu

Chartreux

Den stille Chartreux er meget selvstændig og har en stærk vilje. Denne kat har det helt fint alene og er meget glad for at sove og hvile. Den er også meget afhængig af dens ejer. Denne mellemstore til store katterace har det fint med kulde. Pelsen kræver lidt arbejde.

Chartreux

Egenskaber

Oprindelse: Frankrig
Andre racenavne: -
Krop : Robust og stærk
Vægt : 3 - 7,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Chatreux kan lide fred og ro: den er meget reserveret og tilbageholdende. Den har en stor  personlighed. Denne selvstændige kat er samtidigt meget kærlig og loyal over for sin ejer. Chartreux udtrykker at den er stærk og robust. Racen er modstandsdygtig over for kulde takket være sin tykke pels. Når den er ude, kan dens jagtinstinkt blive vækket til live.

Udseende

Farve

Den kan have alle nuancer af blå, fra lysegrå/blå til mørkegrå/blå. Pelsens er ensfarvet. Næsepartiet på Chartreux er også gråblåt. Poterne har en lyserød-grå farve.

Krop, ben og hale

Chartreux krop er meget robust og stærk, især hos hannerne. Katten har et bredt bryst og faste, brede skuldre. Ryggen er lige. Knoglestrukturen er stærk og musklerne faste og tunge. Benene er lige og korte til mellemlange. De er stærke og ekstremt muskuløse. Poterne er små og runde eller brede. Dens hale er mellem lang, tyk og let bøjet. Halespidsen er rund.

Hoved, ører og øjne

Chartreux har et bredt, afrundet hoved, der er kendetegnet ved formen af ​​en omvendt trapez. Kraniet er let afrundet med et lige, fladt mellemrum mellem ørerne. De lavtliggende kinder er fulde og runde. Især hos hannernes kinderne mærkante. Næsen er lige og bred. Chartreux har en lige snude i forhold til hovedet. Denne er dog alt andet end spids. Denne kat har heftige knurhår og et karakteristisk “smil”. Især hannerne har kraftige kæber. Chartreux har små til mellemstore ører, der er placeret højt på hovedet. De står lige op og er runde i toppen. Ørene er smalle i bunden. Denne kat har store og runde øjne, den yderst øjenkrog stikker lidt op. Øjenfarven varierer fra dybt gul til dyb kobber, men ingen grønne nuancer.

Pels

Chartreux har en korthåret, tyk og tæt pels, der nærmest ligner en odder. Den blanke pels er lidt væk fra kroppen på grund af den tykke, underpels.