Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Orientalsk korthåret

Den orientalske korthårskat er en aktiv, udadvendt og legesyg kat. Denne kat har også en meget følsom karakter. Denne katterace er meget fokuseret på sin ejer og kan endda være en smule besidderisk. Den orientalske korthåret kan ikke lide at være alene. Den har brug for at være i nærvær af en anden lignende kat eller sin ejer.

Orientalsk korthåret

Egenskaber

Oprindelse: Thailand
Andre racenavne:
Krop : Mellemstor
Vægt : 4-6.5 kg
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakter

Udseende

Farve

Den orientalske korthårede kat kommer i forskellige farver og mærker:

  • Almindelig: Når den har en ensfarvet pels er farverne hvid, sort, blålig, brun, beige almindeligt forekommende.
  • Skildpaddepels: Den nederste del af håret har ingen farve, også kaldet smoke og silver.
  • Tabby-pels: Kattens pels har en slags marmorudseende, også kaldet blotched. Denne mærkning er kendetegnet ved brede striber på pelsen.
  • Makrelpels: Dette kaldes også for en tigerpels. Der er tale om smalle striber vinkelret på ryggen.
  • Plettet pels: Denne mærkning er kendetegnet ved runde pletter, som er jævnt fordelt over hele kroppen. Når en orientalsk korthåret har denne mærkning, bliver den ofte forvekslet med den egyptiske Mau.
  • Ternet pels: Katten har en jævn agouti-pels.

Krop, ben og hale

Den orientalske korthårskat har en mellemstor krop. Kroppen er slank og lang. Denne katterace har et meget elegant udseende. Benene er også lange. De forreste ben er lidt kortere. Orientalsk korthårs hale er også tynd og lang.

Hoved, ører og øjne

Den orientalske korthåret har et trekantet og langt hoved. Øjnene er meget skråt stående og har en mandelform. Øjenfarven er grøn (smaragdgrøn eller jadegrøn). En hvid kat har blå øjne. De røde eller cremefarvede katte kan også have kobber eller gule øjne. Ørene er normalt meget store.

Pels

Orientalsk korthårs pels er, som navnet allerede siger, kort og meget fin. Pelsen er meget tæt og ligger fladt på huden. Pels plejen af denne katterace er meget let. Det er nok at børste en gang om ugen.

Vægt

Vægten af en voksen orientalsk korthåret ligger mellem 4 og 6,5 kg.