Menu

Burmeser

Burmeseren er en rigtig eventyrer som elsker at klatre og spring rundt. Den er ikke bange for noget, og kan ikke lide at sidde stille i længe tid.  En burmeser er kendt som en selvsikker kat, der er gerne vil have opmærksomhed og kan miave meget. Burmeseren trives bedst i en gruppe, og vil ikke være alenen. Den vil gerne være sammen med mennesker eller andre katte. På grund af sin livlige natur har denne kat brug for meget plads og opmærksomhed. Denne kat har brug for at kunne komme af med energien.

Burmeser

Egenskaber

Oprindelse: Burma
Andre racenavne:
Krop : -
Vægt : 3,5 til 6,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Burmeseren er kendt som en udadvendt og livlig kat. Denne kat er meget eventyrlysten og ikke let bange. Desuden er burmeseren meget social, men han kan lejlighedsvis opføre sig lidt dominerende over for sine jævnaldrende. Burmeseren er meget loyal. Det kaldes også undertiden hunden til katteopdræt. Han er meget kærlig og nyder at lege med børn. Burmeserne kan tilpasse sig meget godt til indendørs livet, men kan også lide at være udenfor. Det er en rigtig jæger!

Udseende

Farve

Du ser burmeserne i forskellige farver. Generelt er burmeseren meget mørk på benene, halen og hovedet. Ryggen har en lysere farve. Burmeseren kan have følgende farver: brun, blå, chokolade, lilla, rød, creme, brun tortie, blå tortie, chokoladetortie, lilla tortie, kanel og fawn.

Krop, ben og hale

Der er to forskellige typer, nemlig den amerikanske burmeser eller den engelske burmeser. Den amerikanske burmeser har en jævn statur og er ret kompakt. Dens muskler og knogler er meget veludviklede. Den engelske burmeser er lidt slankere i kropsbygning og mindre kompakt end den amerikanske burmeser. Længden af ​​en burmesers ben er proportional med kroppens længde. Den amerikanske burmeser har hovedsageligt runde og mellemstore poter, mens den engelske burmeser har mindre ovale poter. Halen er også forskellig hos begge typer. For eksempel er halen hos den amerikansk burmeser tyk i bunden, og halen hos den engelske burmeser er mere slank.

Hoved, ører og øjne

Hovedformen på en burmeser er afrundet med en afrundet snude. Burmesernes øjne sidder bredt fra hinanden, og har en lys farve. En burmesers ører er mellemstore med afrundet top.

Pels

En burmesers pelser meget kort og fin. En burmeser er kendt for en glansfuld og skinnende pels. En burmeser har næsten ingen underpels, det gør pelsplejen meget nem. Børstning en gang om ugen er tilstrækkelig.