Menu

Havana brown

Havana brown er meget knyttet til sin ejer og kan ikke lide at være alene i længere tid af gangen. De synes andre katte er hyggeligt at være sammen med, og kan derfor sagtens bo sammen med andre kæledyr. Denne mellemstore kat er aktiv og legesyg, og kræver en simpel pelspleje.

Havana brown

Egenskaber

Oprindelse: Cuba
Andre racenavne: -
Krop : Mellem størrelse med godt udviklet knogler
Vægt : 2,5 til 4,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Havana brown er en rigtig aktiv kat med en livlig og legende personlighed. Den kan være mistænksom over for fremmede, men er aldrig aggressiv. Havana brown elsker et stille miljø. Den venlige race er blid og meget knyttet til sin ejer. Den er lidt mindre snakkesalig end siameserne, og har en mindre kraftfuld stemme. En ugentlig børstning er tilstrækkelig til holde pelsen fin.

Udseende

Farve

De kan være chokolade farvede, lilla eller brune. Knurhårene og næse er brune. Trædepuderne er lyserøde.

Krop, ben og hale

Kroppen er af mellemstørrelse, og knoglerne er moderat udviklede. De kan være kompakt bygget (amerikansk type) eller slank og lang (engelsk type). Musklerne er faste. Benene er lange og slanke, men ikke for tynde. Poterne er ovale og kompakte. Havana brown har en mellemlang hale, der ikke er for bred i bunden. Halen smalner mod den afrundede spids.

Hoved, ører og øjne

Havana browns hoved er længere, end det er bredt. Den engelske type er kendetegnet ved et orientalsk udseende. Den amerikanske type har et let trekantet hoved. Begge typer kan have runde kinder. Snuden er firkantet og lang, hagen er også firkantet og stor. Havana brown har store ører med afrundede spidser, der har stor afstand imellem dem. Ørene har tyndt hår på indersiden. Øjnene er store, ovale og placeret tæt på bunden af ​​næsen. Øjnene kan have en hvilken som helst nuance af grøn.

Pels

Havana brown har en silkeagtig og glansfuld pels. Den korte, fine pels ligger tæt på kroppen. Underulden er ikke for tyk. En lidt blødere pels type er tilladt, hvis havana brown har en lilla pelsfarve.