Menu

Cymric

Den sjældne Cymric er en mellemstor, kompakt kat med en halvlang pels. Det specielle ved den er, at den har en kort eller er haleløs. Den aktive og legende Cymric er social og kommer godt ud af det sammen med andre. Dens pels kræver ekstra pleje for at holde den flot.

Cymric

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne:
Krop : Kompakt, bred brystkasse og en kort ryg
Vægt : 3,5 til 5,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Cymric har en afbalanceret, legende og aktiv personlighed. Denne kat er ekstremt social: den er nem at være sammen med og kommer godt ud af det med andre dyr. Desuden er den meget venlig over for børn. Pelsen kræver en ugentlig børstning.

Udseende

Farve

Cymric kan have alle farver og mønstre.

Krop, ben og hale

Cymric har en kompakt krop med et bredt bryst og en kort ryg. Bagpartiet er afrundet. Knoglerne er robuste med veludviklede musklerne. Forbenene er mærkbart kortere end bagbenene. Poterne er mellemstore og runde. Cymric kan genkendes på sin korte eller manglende hale.

Hoved, ører og øjne

Cymrics har et mellemstort, rundt hoved, der er lidt længere end det er bredt. Panden er let afrundet. Katten har en gennemsnitlig næse. Næsepartiet er også lidt længere, end det er bredt. Hagen er veldefineret. Cymric har brede ører, der er afrundede i enderne. De er placeret langt fra hinanden og har hår inde i ørerne. Cymrics øjne er store, runde og øjenfarven er i harmoni med pelsens.

Pels

Cymrics pels er medium til lang. Hårene er længere på undersiden af ​​kroppen. Pelsens struktur er silkeagtig. Denne race har en dobbelt pels.