Menu

Burmilla

Burmilla er en sjælden race med en livlig personlighed. På den anden side er denne kat rolig og blid i og elsker at være sammen med sin ejer. Burmilla er en rigtig snaksaglig kat som har en mild stemme. Den kræver kun lidt pelspleje.

Burmilla

Egenskaber

Oprindelse: Storbritannien
Andre racenavne:
Krop : Kompakt med et stort rundt bryst
Vægt : 4 til 7 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Burmilla kombinerer energien fra burmeserne med den persiske blide karakter. Denne sjældne race er venlig og rolig. Burmilla er et ægte sludrechatol, men har ikke en høj stemme. Pelsen kræver en simpel pleje.

Udseende

Farve

Enderne af hårene er farvet (også kaldet “tipping”). Tippet er sort, blå, lilla, rød, fløde eller chokolade farvet. Grundfarven er sølv eller guld. Ansigtet, ryggen og halen er mærkere end dens maven.

Krop, ben og hale

Kroppen er kompakt. Brystet er bredt og rundt. Bredden på skuldre og hofter er ens. Burmillaer har meget stærke knogler og kraftige muskler. Bagbenene på denne race er længere end forbenene. De mellemstore poter kan være runde eller ovale. Burmilla har en medium til lang hale af medium tykkelse. Halen bliver smaller og ender på i et afrundet punkt.

Hoved, ører og øjne

Burmillaer har et afrundet, mellemstort hoved. Ansigtet er bredt og ender i en kort trekant ved snuden. Kinderne er runde og fulde. Snuden er bred og kort. Området over øjenbrynene har mindre hår. Burmillas ører er mellemstore i bunden og runder i toppen. De er placeret bredt fra hinanden og bøjer let fremad. Burmillaer har store øjne. Øjnene er let skrående. Den kan have alle nuancer af grøn, men lysegrøn er foretrukket. Hvis pelsen er rød, creme eller sort/rød, kan de have en ravfarvet øjenfarve.

Pels

Burmillaens pels er kort, men længere end burmeserens. Pelsen er glansfyldt, fin og silkeagtig. Underpels gør at pelsen står lidt ud fra kroppen.