Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Selkirk Rex

Selkirk Rex er en stor kat med en krøllet pels med en blid personlighed. Med sin afslappede natur, kommer den godt ud af det med andre katte. Det er en rolig kat, men samtidig aktiv og legende. Pleje af pelsen er nemt for denne race.

Selkirk Rex

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Middel længde firkantet og kompakt
Vægt : 3 til 5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Serkirk Rex har en mild og rolig personlighed. Den kommer godt ud af det sammen med andre katte og hunde. Den aktive, legende kat er en god ledsager for børn. Den er venlig og kan nemt tilpasse til nyt miljøer. Pelsplejen er minimal: børstning to gange om måneden er mere end nok.

Udseende

Farve

De kan have alle farver, men oftest er de ensfarvede. De kan også have en hvid aftegning på brystet.

Krop, ben og hale

Selkirk Rexs krop er af almindelig længde, firkantet og kompakt. Katten er ret tung. Den er muskuløs og har stærke knogler. De mellemlange ben ender i store, runde poter. Selkirk Rexs har en mellemlang, tyk hale med en afrundet ende.

Hoved, ører og øjne

Selkirk Rexes har et mellemstort hoved, der er rundt og bredt. Panden er rund, og dens kinder er runde, både for hanner og hunner. Næsepartiet er kort og firkantet med en rund næse. Knurhårene og øjenvipperne på Selkirk Rex er også krøllede, ligesom resten af deres pels. Kæberne er store. Han har mellemstore ører, der er bredt adskilt. Enderne på ørerne er let afrundede. Øjnene er store, runde og bredt adskilt. Øjenfarven er i harmoni med pelsen.

Pels

Selkirk Rex har en tyk pels med karakteristiske store krøller. Krøllerne er mest synlige på  nakken og halen. De dækker hele kroppen, og den har ingen nogle pletter. Underulden er tyk. Pelsen på Selkirk Rex udvikler sig indtil de fylder 2 år. Der findes måde lang- og korthårede Selkirk Rexer.