Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Norsk skovkat

Den norske skovkat er en afslappet og selvsikker kat. Det er vigtigt for denne race, at den har plads nok, og mulighed for at klatre rundt. Desuden kan den norske skovkat lide at være sammen med sin ejer. Det er dog ikke nødvendigvis en skødkat. Den norske skovkats pels har brug for regelmæssig pleje.

Norsk skovkat

Egenskaber

Oprindelse: Norge
Andre racenavne:
Krop : Stærk, robust og en bred brystkasse
Vægt : 3 til 9 kg
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Den norske skovkat er ofte en meget afslappet kat. Derudover er den norske skovkat kendt som en selvsikker kat. Denne katterace kan lide at være sammen med sin ejer, dog er det ikke en skødekat.

Udseende

Farve

Katten kan have alle farver.

Krop, ben og hale

Den norske skovkats krop er meget stor og robust. Den norske skovkat har således også et meget stærkt udtryk. Hankattes og hunkatten kropsform er meget forskellig. Hunkatten er meget mindre. Den norske skovkats krop er lang med en bred brystkasse. Denne katterace har muskuløse ben. Disse mellemlange ben har stærke knogler. Forbenene er kortere end bagbenene. Den norske skovkats poter er runde. Du kan også se langt hår imellem trædepuderne. Halen er lang og busket. Dette gør det muligt for halespidsen at nå kattens hals. Halen er bred og ender i en spids.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på den norske skovkat har en kileform. Denne kats pande er flad og har en lige profil. Næsen på denne katterace er mellemlang. Desuden har denne race også en kraftig hage og store mandelformede øjne. Denne kat kan have alle øjenfarver, men oftest er det grønt eller gul. Norske skovkatte med en hvid pels, har de ofte blå eller kobberfarvede øjnefarver. Ørene på denne katterace er mellemstore og peger i hver sin retning. Der er langt hår på indersiden af ​​ørerne.

Pels

Den norske skovkat har en halvlang, dobbelt pels. Underpelsen er meget tyk og ulden. Den fyldige pels får katten til at se større ud end den er. Pelsen fungere som en naturlig beskyttelse. Længden på hårene er forskellig pr. kropsdel. For eksempel er håret kortere på skuldrene og længere på ryggen og på siderne.