Menu

Balineser

Balineseren er en slank orientalsk kat fra Indonesien. Balineserne omtales også som den langhårede siameser. Det er en livlig, nysgerrig og opmærksomhedskrævende kat. Den kan fint bo sammen med andre husdyr og kræver lidt pelspleje.

Balineser

Egenskaber

Oprindelse: Indonesien
Andre racenavne: Langhåret siameser
Krop : Lang og slank
Vægt : 2,5 til 5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Balineseren er en aktiv, livlig og legende kat. Balineserne kaldes også den langhårede siameser, men de adskiller sig på flere punkter. Balineseren er mere stille og dens stemme er blødere. Denne race kan ikke lide at være alene og kræver derfor meget opmærksomhed fra ejeren. Den kan fint bo sammen med andre katte og hunde. Det er en følsom, kærlig kat, der knytter sig meget til sin ejer.

Udseende

Farve

Balineseren har samme farver som siameseren. Kroppen er som reglen hvid, hvor hovedet og poterne er mørkere. Når Balineseren lige er født er den stadig helt hvid. De får først deres farve efter et år. De kan have

Krop, ben og hale

Balinesernes krop er lang og slank. De har en fin knoglestruktur med stærke muskler. Benene er lange og smalle med små ovale poter. De har hår imellem trædepuderne. Halen er smal, lang og tynd.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på denne race er medium har en medium størrelse, lang og trekantet med en lige profil. Panden er flad og kraniet lidt sfærisk eller flad. Balineseren har en fin snude med en lang lige næse. Ørene er store og brede i bunden. De er spidse, har hår og sidder lang fra hinanden. Øjnene er mellemstore og mandelformede med en dybblå smuk farve.

Pels

Balinesen har en mellemlang, fin og silkeagtig pels. Hårene er længere på kroppen, maven og halen. Denne kat har lidt underpels. Balineseren er en semi-langhåret siameser. Balinesernes pels kræver ikke meget pleje. En ugentlig børstning og kæmning er ofte nok, da den fælder begrænset.