Menu

Sokoke

Sokoke er en sjælden katterace og var tidligere kendt som den afrikanske korthår. Denne langbenede kat stammer fra Kenya, og har et atletisk udtryk. Forfædrene til denne katterace boede i træerne i Sokoke Forest. Sokoke er derfor opkaldt efter denne skov. Sokoke en social kat der kommer godt uf af det med andre katte og hunde. Den at være aktiv, og er en fortrinlig jager, svømmer og klatre.

Sokoke

Egenskaber

Oprindelse: Kenya
Andre racenavne: Afrikansk korthår
Krop : Middel størrelse og muskuløs
Vægt : 3 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Sokoke er en social, livlig, legesyg, men mest af alt en aktiv kat. De elsker at jage og klatre rundt. Derudover elsker denne kat, i modsætning til de fleste andre katte, vand. Sokoke er en habil svømmer! Disse katte vil aldrig sige nej til en aktiv lege sammen med ejeren. Sokoke kommer godt uf af det med andre katte og hunde, da de er milde og venlige. Denne katterace kan nemt tilpasse et nyt miljø, så den kan fint bo i en lejlighed. Ikke desto mindre foretrækker de et mere rummeligt hus med en have, så den kan tage på eventyr.

Udseende

Farve

Sokoke har oftest en brun tabby. Denne marmorerede tabby har en brun og sort aftegning på en agouti grundfarve. De har en sort halespids. De kan både have lyse og mørke aftegninger på pelsen.

Krop, ben og hale

En Sokoke har en mellemstor krop og er muskuløs. De har lange slanke ben. Forbenene er kortere end bagbenene. Halen på denne sjældne katterace er bredest i bunden og tilspidses ud imod enden.

Hoved, ører og øjne

Sokokes hovedet er relativt lille sammenlignet med dens krop. Ørene er store og brede i bunden, og tilspidses ud imod enden. Sokokes øjne er placeret bredt adskilt og er mandelformede. Øjenfarven kan varierer fra ravfarvet til lysegrøn.

Pels

Sokoke har en kort og glasfuld pels, der ligger fladt ind imod kroppen. Denne katterace har lidt eller ingen underuld, så det kræver kun lidt pleje. Børstning en gang om ugen er derfor tilstrækkelig.