Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Ojos Azules

Den venlige Ojos Azules er en meget social kat. Da den er meget aktiv, har den brug for masser af plads til at bevæge sig rundt på. Ojos Azules er spansk for ‘blå øjne’, hvilket er det mest karakteristiske træk ved denne katterace. Kattens pelspleje er meget let. Det er næsten ualmindeligt: Ojos Azules er meget sjælden.

Ojos Azules

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Ikke for lang, ikke for kort og ikke for massiv
Vægt : -
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakter

Ojos Azules er en venlig, social og aktiv kat, som har brug for masser af plads til at bevæge sig. På grund af dens sjældne udseende er der ikke meget kendt om dens karakter.

Eksterne kendetegn

Farve

Alle farvevarianter er genkendt i Ojos Azules, dog foretrækkes så lidt hvidt som muligt. Hvide pletter findes ofte på næsepartiet, enden af halen og på fødderne.

Krop, ben og hale

Ojos Azules krop er hverken for lang, for massiv eller for kort. Bagbenene er lidt længere end forbenene og strækker sig til små fødder. Knoglerne er fine til moderat udviklede. Halen på denne kat er i forhold til kroppen og ender i en spids.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på Ojos Azules er formet som en ligesidet trekant, med panden let konveks. Næsepartiet er firkantet med en næse med et let stop. Ørerne på denne race er ret store og spidserne afrundede. De bæres højt på hovedet. Ojos Azules er kendetegnet ved sine særligt blå øjne. Øjenfarven er lys eller gråblå; andre blå farver såsom lavendelblå eller turkis er ikke at foretrække. Ojos Azelus kan også have forskellig øjenfarve, i hvilket tilfælde det ene øje er blåt og det andet er gyldent, kobber eller grønt. Mørke farver foretrækkes. De store øjne er næsten runde, men ikke løgformede.

Pels

Ojos Azules har en kort, blank pels, der er silkeblød og fin at røre ved. Underulden er knap udviklet, men bør være mere intens i farven.