Menu

Kattegræs

Det er naturligt for katte at spise kattegræs, selvom de er ægte kødædere. Dette skyldes et naturligt behov for folsyre. Folinsyre er et vitamin B6, der producerer hæmoglobin i de røde blodlegemer.

Kattegræs hjælper med at holde fordøjelsen i orden. Hvis din kat er meget inde er det vigtigt, at den har adgang til kattegræs, for at give den et alternativ til at spiser dine potteplanter.

Mere information

1 - 1 af 1 produkt

Hæmoglobin sikrer, at ilt kan transporteres gennem kroppen. Mangel på dette stof kan føre til anæmi (blodmangel).

Folinsyre findes i græs. Din kat kan ikke selv danne dette stof selv og er nødt til at få det ind igennem maden. Der er nok folinsyre i kommercielt kattemad, men katte har stadig en naturlig lyst til at spise græs.

Når katte spiser kattegræs, modvirker det også hårbolde, og får katten til at kast dem op. Vidste du, at huskatte bruger omkring 60% af deres dag på at pleje deres pels? En kat, der vasker, sluger hår. De ender i mave-tarmkanalen. Opkastning af hårkugler kan hjælpe med at forhindre tilstopning af fordøjelses systemet.

Græs i huset og haven

I dag kan du købe kattegræs som er færdig groet eller købe kattegræs frø som du selv kan gro. Dette er ideelt til katte, der ikke går ude og ellers spiser stueplanter. Stueplanter kan være giftige for katte, så det er godt at tilbyde din kat et alternativ.

Udendørs katte kan stimulere deres fordøjelse ved at finde græs i naturen. Dog er ikke alt græs egnede til din udendørs kat! Nogle græstyper kan være irriterende eller have skarpe kanter. Vildt græs kan også være sprøjtet med pesticider eller andre kemikalier. Det anbefales derfor også at købe kattegræs til din udendørs kat. Kattegræs indeholder vitaminer og mineraler og er blødere.

Hos Medpets kan du finde flere produkter, du kan bruge til at så kattegræs i, eller færdig dyrket kattegræs. Se blandt andet på Catit Senses 2.0 Grass Pot og GimCat Cat Grass.

Kattegræs til killinger

Kattekillinger mister sjældent hår. Det er derfor endnu ikke nødvendigt at forsyne din killing med kattegræs.

Andre alternativer

Hvis du gerne vil undgå at have kattegræs i huset, kan du give din kat godbidder som modvirker hårbolde. Et alternativ som GimCat Malt Tabs. Disse lækre kattesnacks fremmer fordøjelsen af slugt hår.