Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Orientalsk langhåret

Den orientalske langhårskat er en slank kat. Den har en livlig karakter og er fuld af energi. Den har en stærk personlighed, men er noget mere rolig end sin korthårede bror, den orientalsk korthårede kat. Denne kat er meget knyttet til sin ejer og kan ikke lide at være alene. Den kan være en smule tøvende, når den møder fremmede. Pels plejen er meget enkel.

Orientalsk langhåret

Egenskaber

Oprindelse: Thailand
Andre racenavne:
Krop : Mellemstor
Vægt : 4.5 - 6 kg
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakter

Orientalsk Langhåret er en livlig, legesyg kat med masser af energi. Den har en stærk personlighed. Den er noget roligere og mere rolig end den orientalske korthårskat. Denne sociale kat kommer godt ud af det med andre af sin art, men er noget distanceret over for fremmede. Den orientalske langhårskat er meget knyttet til sin ejer. Den kan ikke lide at være alene. Den orientalske langhårskat er meget snakkesalig. Plejen af dens pels er meget enkel.

Fysiske karakteristika

Farve

Orientalsk langhårede katte findes i flere forskellige farver. Blandt de forskellige farver er brun, grå og hvid mest eftertragtede.

Krop, ben og hale

Orientalsk Langhåret har en mellemstor, lang og slank krop. Knoglerne er fine og musklerne er stærke. Benene er lange, og bagbenene er længere end forbenene. Fødderne er ovale og små. Halen er meget lang og har en flot lang pels.

Hoved, øre og øjne

Orientalsk Langhårs hoved er langt og trekantet. Panden er flad. Den har en fin snude med en lige, lang næse. Hagen er fast. Dens ører er meget store, men står i forhold til hovedet. Orientalsk Langhåret har mellemstore, mandelformede øjne, som er skråt stående. Øjenfarven er normalt grøn. De hvide katte har blå øjne.

Pels

Orientalsk Langhåret har en lang, fin, fladpels. Underpelsen er tynd. Håret er kortere på hoved og skuldre end på kroppen.