Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Japansk Bobtail

Denne mellemstore japanske bobtail er en slående racekat. Ud over sin specielle korte og krøllede hale og har en har han en særskilt personlighed. Den livlige kat har en stærk personlighed, der ikke kan ignoreres. Den kræver meget opmærksomhed fra sin ejer. Deres pels kræver minimal pleje.

Japansk Bobtail

Egenskaber

Oprindelse: Japan
Andre racenavne: -
Krop : Slank og lang
Vægt : 2,5 - 4 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Som de fleste orientalske katte har den japanske bobtail en særlig personlighed. Denne udadvendte kat har en livlig og uafhængig karakter. Den er meget nysgerrig. Den er ikke altid venlig over for sine artsfæller, og hunde ignoreres simpelthen af dem. I modsætning til dette, er den fantastisk selskab til for børn. Den knyttet til sin tæt til sin ejer. Denne kat har en blød stemme, som den kan lide at “synge” med. Den japanske bobtail har nemt ved at tilpasse sig, så den kan sagtens bo i en lejlighed eller opholde sig udenfor. Når den er ude, viser den sig som en naturlig jæger, og den elsker vand. Plejen af ​​pelsen er begrænset til en ugentlig børstning.

Udseende

Farve

Den japanske bobtail kan have alle farver. To og trefarvede foretrækkes. Trefarvede katte(Mi-Ké) er mest de mest fortrukne. Aftegningerne skal være være skarpe og med jævne farver.

Krop, ben og hale

Den japanske bobtail har en slank og lang krop. På trods af sin veludviklede muskulatur får du ikke det indtryk, at denne kat har en tung krop. Det har lange, tynde ben, som er alt andet end skrøbelige eller sarte. Bagbenene er længere end forbenene. Poterne er ovale. Det mest iøjnefaldende træk ved den japanske bobtail er dens korte hale. Halen kan maksimalt være 5 til 8 cm lang. Når halen består af flere dele, krøller den og knækker.

Hoved, ører og øjne

Japanske Bobtails har et langt hoved. Det har form af en ligesidet trekant. Kindbenene er høje og tydeligt synlige. Kæberne kan være fulde hos ikke-kastrerede hanner. Næsen er lang og har et let knæk ved eller lige under øjnene. Snuden er ret bred, ikke spids, men heller ikke flad. Knurhårene er synlige. Den japanske bobtail har store, ovale øjne, der er vidt åbne. Fra siden synes øjnene at sidde på  skrå. Øjenfarven er i harmoni med pelsen. Ørene er store og godt oprejste. De er bredt adskilt, men aldrig vendt udad. Når den japanske bobtail er i ro, ser ørerne ud til at læne sig fremad.

Pels

Den japanske bobtail har en kort til lang pels. Den er blødt og silkeagtigt. Den har meget lidt underuld. De kan pels omkring hovedet som ligner en krave.