Menu

Europé

En europé sammenlignes ofte med en almindelig huskat. De har mange ligheder, dog er forskellen på dem deres stamtavle. Denne race tilpasser sig let. Europé kan fint leve som indehuskat, hvis derblot er nok legetøj og udfordringer til dem. Den mellemstore til store kat kræver minimal pelspleje.

Europé

Egenskaber

Oprindelse: Europa
Andre racenavne: Tidligere kendte som svensk korthårskat og europæisk korthår
Krop : Lang, ikke tung krop. Robust, meget muskuløs og stærk.
Vægt : Op til 8 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Europé er en aktiv, energisk og legesyg kat. Den stærke racekat er roligere og mildere end den almindelig huskat. Europé er kærlige og lette at bo sammen med. Denne race tilpasser sig let til enhver situation. Denne fremragende jæger elsker at være udenfor hvor den kan udforske og jage sit bytte. Europé  kræver meget lidt pleje. En ugentlig børstning er mere end tilstrækkelig i fældningsperioden.

Udseende

Farve

Den kan have alle farver, dog med undtagelse af chokolade, lilla og mørkere afmærkninger på kroppen.

Krop, ben og hale

Europé har en ret langstrakt, men ikke kompakt krop. Kroppen er robust, meget muskuløs og stærk, med brystet godt udviklet og bredt. De stærke og robuste ben er af mellemlang længde og gradvist tilspidset. Benene er robuste og runde. Den Europé kat har en mellemlang hale, der er ret tyk i bunden og tilspidses rund spids.

Hoved, ører og øjne

Europé har et ret bredt hoved med afrundede former. Hovedet er længere, end det er bredt. Kinderne er veludviklede, især hos hannerne. Næsen er lige og mellemlang og hagen fast og rund. Den har  mellemstore ører, der er let afrundede. Den kan også have lidt hår inde i ørene og på toppen af ørene. Ørene er bredt adskilt og står stolt oprejst. Øjnene på denne race er store, runde og let skråtstillede. De er placeret langt fra hinanden. Øjenfarve skal være klar, ren og i harmoni med pelsens.

Pels

Pelsen på en europé kat er kort, tæt og ligger fladt mod kroppen. Pelsen er glasfyldt. Den har ingen underpels.