Menu

Ceylon

Katteracen Ceylon kan dateres tilbage til 1984, da Dr. Paolo Pellegatta tog de første 6 katte med til Italien. Kattene kommer oprindeligt fra Sri Lanka, der på det tidspunkt blev hed Ceylon. Denne katterace er dog ikke anerkendt i Danmark.

Ceylon

Egenskaber

Oprindelse: Sri Lanka
Andre racenavne: -
Krop : Kompakt krop med rundt bryst
Vægt : 3,5 - 6 kg.
Højde : 30 - 35 cm.
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Ceylon er en social kat, der også er meget selvsikker og kærlig. Ceylon er meget velegnet som en indekat. Pelsen er  let at pleje.

Udseende

Farve

Ceylon kan have forskellige farver, lige fra sabelfarvet til gylden. Sabel er en meget mørk brun farve. Gylden er en brun farve med varme undertoner.

Krop, ben og hale

Ceylon har en kompakt krop. Brystet på Ceylon er rundt. Derudover har Ceylon en fin knoglestruktur og er muskuløs. Ceylons hale er ret kort. Den er bredest ved kroppen, og tilspidses imod den runde ende. Katten mellemlange ben. Bagbenene er længere end forbenene. Ceylon har runde poter.

Hoved, ører og øjne

En Ceylon har et mellemstort hoved. Kraniet er let afrundet, og denne kat har en flad pande. Ceylon har runde kinder og en kort næse. Ceylon har mellemstore ører. Disse ører er placeret højt på hovedet og tæt på hinanden. Ørene er ret brede med afrundede ender og har Lynx på spidserne. Ceylons øjne er store og let skrående. Øjnene har en mørk kant og er normalt gule/grønne.

Pels

Ceylon har en fin og kort pels, der føles som silke. Denne katterace har en lille underuld. Denne katterace har forskellige aftegninger på pelsen. Kattens har normalt 2-3 linjer på kinderne, og lodrette mørke linjer i panden.