Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Apport legetøj til hunde

Både for hund og hundeejer kan apportering være en sjov leg. Når I begge er opslugt af legen, kan det for din hund en stor udfordring både mentalt og fysisk. Vidste du, at apport er en leg som giver dig muligheden for at finjusterer hundens lydighed?

 

Mere information

1 - 24 af 30 produkt

Apporttræning

Næsten alle hunde kan lære det! Det tager en god portion tålmodighed og tid. Ikke alle hunde vil synes om apporterer i første forsøg, eller overhovedet give det et forsøg. Det er din opgave at gøre det interessant for din hund. Vi har lavet en mini guide til hvordan du kan lære din hund at apporterer.

Trin 1: søg

Gør objektet interessant for hunden. Du vækker hundens interesse ved selv at lege med “objektet” som den ikke må få fat på. Leg f.eks. med en bold: saml den op et par gange, kast med med den i luften, vis hvor sjov bolden er at lege med overfor hunden.  Nu hvor du har fanget hundens opmærksomhed, må den få bolden af og til. Når hunden viser interesse for bolden, belønner du den med det samme. På den måde associerer den bolden med en belønning. Øv dette så ofte at du stadig har hundens interesse.

Trin 2: Saml op

Samle bolden op kan hunden lære på sammen måde som i forrige trin. Samler hunden bolden op? Beløn hunden for det, og læg bolden tilbage på sin plads. Lær hunden kommandoen “apport” eller “hent”. Du bygger på indtil hunden indser, at ved at hente bolden, får den en belønning.

Trin 3: Hent

Hentning af objektet er et simpelt trin. De fleste hunde kommer tilbage til ejeren når der bliver kaldt på dem. Er dette ikke tilfældet med din hund? Du kan lære hunden kommandoen “kom” eller “her”. Du belønner hunden hver gang den kommer tilbage til dig med bolden, efter du har sagt kommandoen.

Trin 4: Giv slip

Du har nu lært hunden at søge bolden, samle op og hente den. Give slip på bolden er måske det sværeste at lære hunden. De fleste hunde ser bolden som deres “bytte” og løber hellere væk end at give slip på den. Det er vigtigt, at du ikke leger tagfat med din hund. Løb ikke efter hunden, men bliv roligt stående og vent på den. Beløn din hund når den giver helt slip på bolden ved dig. Bliv ved med at øve dette trin indtil hunden har forstået det fuldstændigt. Øvelse gør mester!

Apport og kastelegetøj

Medpets har et stort udvalg af legetøj der er specielt udviklet lege som apport og kast og hent. Legetøjet er både til begyndere og mere erfarende hunde og deres ejere. Se hele udvalget af apport legetøj fra de kendte mærker så som KONG, Rogz, Ruffwear, Beeztees og med flere!