Menu

Toyger

En mini-tiger i din stue! En mellemstor kat, som er intelligent og venlig. Som mange andre katte er Toyger aktiv og bevæger sig yndefuldt som en rigtig tiger. Med sin lange og muskuløse krop og lange hale danner den sammen med sine runde ører, brede næse og kraftige hage et udseende, som minder os om en rigtig tiger! Striberne kan selvfølgelig ikke mangle fra denne katterace. En sød og omgængelig huskat, som kommer godt ud af det med mennesker og andre uldne venner.

Toyger

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Dens krop er generelt noget længere og muskuløs.
Vægt : 5,5 og 10 kg
Højde : mellemstor kat
Almindelige symptomer: -

Racebeskrivelse Toyger

Raceoprindelse: USA

Toygeren opstod efter, at en Tabby-kat blev fundet med karakteristiske markeringer på hovedet. Denne Tabby-kat blev brugt til avl med en bengal. Så blev en anden kat fra Indien involveret, som havde bemærkelsesværdige pletter mellem ørerne. Med flere ekspertopdrættere blev der oprettet et avlsprogram for at skabe en kat, som passede meget tæt til det ideelle billede af en tiger.

Karakter

Toygeren er en meget intelligent kat og er legende og aktiv. Du kan derfor lære denne vidunderlige kat forskellige tricks, og den vil elske at gå sammen med dig i snor. Denne kat kan være meget afslappet og tilpasser sig nemt til at bo i et hus. Toygeren elsker selskab og er også meget venlige over for mennesker og andre kæledyr.

Eksterne karakteristika for Toyger-katten

Farve

Toygerens farve er tabby-brun, men har et slående anderledes mønster i forhold til andre tabby’ere. Mønsteret har en stor kontrast mellem markeringerne og baggrundsfarven. Normalt forekommer en mørkebrun til orange/gul farve i baggrunden af pelsen, og striberne foretrækkes at være sorte, men er normalt mørkebrune til sorte. Maven er lys i farven og bliver kun lysere, når katten bliver ældre.

Krop, ben og hale

Toyger’en er en mellemstor kat og derfor ret tilgængelig i mange husstande. Dens krop er generelt noget længere og muskuløs. Kroppens opbygning er lavet, så den passer til dens aktive natur. Dens ben har en medium længde. Måler du fra jorden til kroppens samling, kommer den ud i omtrent samme længde som torsoen. Toygeren har en lang og smal hale. Til sidst er spidsen stump og rund.

Hoved, ører og øjne

Toygerens hoved er medium til stort. Dermed er den pænt proportioneret til resten af kroppen. Dens form er oval. Dens snude er cylindrisk og en smule længere, den kommer derfor lidt frem. Ørerne er på den smalle side og er runde. Dette passer meget godt til udseendet af en rigtig tiger. De er også en smule kortere og er derfor en smule tættere på hovedet. Ørerne er tæt behårede. Toygeren har mellemstore øjne og er mandelformede. De er sat langt fra hinanden og bagerst i ansigtet, nær begyndelsen af øret.

Pels

Toygeren har en blød, kort og fin pels. Ved markeringerne kan pelsen være lidt længere samt ved tindinger, kinder og krave. Pelsens tekstur er noget frodig, tæt, fin og meget blød. Et flot glimmer over pelsen får Toygerne til at skinne, selvom dette ikke altid er til stede.

Vægt

Toyger har en kropsvægt på mellem 5,5 og 10 kg.