Menu

Chantilly

En chantilly vil nyde at være sammen med dig. Den kan ikke være alene i længere tid. Denne loyale kat knytter sig mest til én person i familien. Chantilly har en afslappet og afbalanceret personlighed. Den mellemstore kat er en ægte gennemsnitskat uden ekstremer. Selvom Chantilly næsten ikke har nogen underpels, skal den stadig børstes dagligt for at forhindre knuder og filtringer. Chantilly er også kendt som Tiffany eller Chantilly/Tiffany.

Chantilly

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Middel størrelse og muskuløs
Vægt : 3,5 til 7 kg.
Højde : 20 - 25 cm.
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Chantilly har en afslappet og afbalanceret personlighed. Den mellemstore kat er en ægte gennemsnitskat uden ekstremer. Den er ikke særlig krævende eller laver mange narrestreger. Chantilly er loyal, og ofte er den tæt knyttet til én person i familien. Den kan ikke lide at være alene i længere perioder. Hvis den skal være alene hjemme, kan en anden kat være god idé til at holde den med selskab. Chantilly har en typisk stemme når den snakker. Denne kærlige race er meget venlig og passer godt sammen med andre kæledyr og børn. Chantilly har brug for plads til at bevæge sig på og lege. Den har ingen underuld, og det gør pelsplejen meget nem.

Udseende

Farve

Chantilly er oprindeligt chokoladebrun. Den kan have mange andre farver og mønstre, herunder blågrå, kanel, fawn og lilla.

Krop, ben og hale

Chantilly er en mellemstor og muskuløs kat. Den tykke pels gør Chantilly endnu mere robust.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på Chantilly er bredt og kileformet med bløde linjer og høje kindben. Næsen er af medium længde. Kattens næse er stærk, bred, kort og firkantet. Chantilly har mellemstore ører, der står fremad. De har stor afstand imellem sig og har lange hår inde i øret. Chantilly har smukke, gyldne øjne, som intensiveres med alderen. Øjnene er ovale og skrående. Øjnene har god afstand imellem sig.

Pels

Selvom Chantilly kaldes en langhåret kat, har den en mellemlang pels. Katten har lidt eller ingen underuld. Det gør, at Chantilly ser ud til at være en langhåret kat. Pelsen er silkeagtig, blød og glat. Chantilly har en smuk og busket hale.