Menu

Ocicat

Ocicat er en rigtig aktiv, legesyg og nysgerrig kat. Denne kat har derfor brug for meget plads til at lege og forbrænde sin energi på. Ocicat kan ikke lide at være alene og kan ikke lide at blive låst inde. Den er fokuseret på sin ejer, men kan være lidt for selvsikker over for andre katte. Pelspleje er forholdsvis nem.

Ocicat

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Stor, lang en kraftig
Vægt : 2,5 til 6 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Den aktive Ocicat er en meget livlig, nysgerrig og legende kat. På trods af sit rovdyrlignende udseende er han en social og venlig kat. Han er meget tålmodig med børn, men kan være ret dominerende med sine jævnaldrende. Han er meget knyttet til sin chef og kan ikke lide at være alene. Den loyale Ocicat tilpasser sig let til nye levevilkår. Med hensyn til pelspleje er lejlighedsvis børstning tilstrækkelig.

Udseende

Farve

Ocicats plettede pels kan være sort, chokolade, kanel, blå, lilla eller sand. Normalt er deres grundfarve en lys brun. De kan også være sølvfarvet. Nuancerne er synligst i ansigtet, hage og underkæbe.

Krop, ben og hale

Ocicats har en stor krop, der er relativ lang. Det er meget kraftfuldt, men ikke massiv. Knoglen og muskulaturen er veludviklet. Brystet er ret dybt. Katten har mellemlange ben, der er robuste og muskuløse. De kompakte poter er ovale. Deres lange hale er ret tynd.

Hoved, ører og øjne

Ocicats hoved er let trekantet, og er næsten lige få langt som bredt med runde hjørner.  Hannerne har runde kinder. Snuden er velformet, bred og firkantet. Hagen er fast. Ocicats har ret store ører, der sidder langt fra hinanden. Ørene er opmærksomme og følger hovedets konturer. De har også gerne lynx på toppen af ørerne. Ocicat har store øjne, der er mandelformede og let skrående. Mellemrummet er gerne så stort at et ekstra øje kan passe imellem. De kan have alle øjenfarver, dog med undtagelse af blå, medmindre katten har et farvepunkter. Øjenfarven skal være ensfarvede og intens. Øjenfarven behøver ikke at i harmoni med pelsfarven.

Pels

Ocicat har en kort og glasfuld pels. Pelsen er fin og glat.