Menu

Don Sphynx

Don sphynx, også kendt som donsky, er kendt som den hårløse russiske kat. Denne katterace er ikke relateret til den canadiske sphynx. Den allerførste don sphynx blev opdaget i den russiske by Helen Kovalyva i 1987 i Rostov ved Don. I først omgang lignede denne kat en ganske almindelig kat. indtil den tabte sin pels efter 4 måneder. Det er et specielt gen, der forårsager hårløsheden er arvelig i racen don sphynx.

Don Sphynx

Egenskaber

Oprindelse: Helen Kovalyva, Rostov ved Don, Rusland
Andre racenavne: Don Sphynx, Donskoy
Krop : Almindelig størrelse med stærke ben og knogler
Vægt : 3,5 - 7 kg
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Don Sphynx er en hårløs kat som er livlig, nysgerrig og fuld af narrestreger.  Denne kat er ideel til kæledyrsejere, der er allergiske over for kattehår. Denne kat passer godt ind i en familie, og kan fint bo sammen med andre katte, hunde og børn. Denne intelligente kat  elsker opmærksomhed opmærksomhed. Don Sphynx er ikke en kat der synes om at være alene hjemme i længere tid ad gangen.

Udseende

Farve

Don Spynx kan have forskellige nuancer i huden. I nogle tilfælde kan de også have et mønster på huden.

Krop, ben og hale

Denne hårløse katterace er af mellemstørrelse med stærke knogler og muskler. Don Sphynx har store poter og en lang lige hale. Halespidsen kan have krumning.

Hoved, ører og øjne

Don Sphynx har et kileformet hoved med mange rynker. De mandelformede øjne kan have alle farve. Ørene er store og høje.

Pels

På trods af at denne kat er hårløs, har huden stadig brug for pleje. Dette skyldes til dels, at huden producerer lidt mere talg. Det er derfor vigtigt at bade katten regelmæssigt. Derudover er kattens hud også meget følsom over for solens stråler, så solbeskyttelse er meget vigtig.