Menu

Tyrkisk Angora

Den tyrkiske angora er en følsom kat med en kærlig personlighed. Den elsker at sidde på skødet og elsker at blive nusset. Denne aktive og legende kat kommer godt ud af det med andre katte og endda hunde. Den har brug for meget plads til at bevæge sig på. Pleje af pelsen er meget enkel.

Tyrkisk Angora

Egenskaber

Oprindelse: Tyrkiet
Andre racenavne: -
Krop : Lang og muskuløs
Vægt : 2,5 til 5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Den tyrkiske angora er en velafbalanceret kat, der er aktiv og legesyg, men samtidig rolig. Den venlige kat kommer godt ud af det med andre katte og endda hunde. Derudover tilpasser den sig let til enhver situation. Mens andre katte er ret stressfølsomme til at rejse, har den tyrkiske Angora ingen problemer med det. Denne ekstremt kærlige og følsomme race er en rigtig skødkat. Han slukker ikke hurtigt et godt slag på dit skød. Den er en rigtig snaksaglig, men har ikke en høj stemme. Den atletiske, smidige tyrkiske angora elsker at jage og er heller ikke bange for lidt vand. Til det har han brug for plads til at bevæge sig på. Den har ingen underuld, og det gør at en ugentlig børstning er tilstrækkelig.

Udseende

Farve

Den mest værdsatte farve er hvid. De kan have alle farver, dog med undtagelse af chokolade farvet, lilla, kanel, fawn, colourpoint og burmesiske aftegninger.

Krop, ben og hale

Den tyrkiske angoras krop er lang, fin og muskuløs. Den har et lige bryst. Skulderbredden er den somme som hoftebredden. Bagdelen er lidt højere end skuldrene. Den har gode stærke knogler. De lange ben er fine. Bagbenene er længere end forbenene og ender i små, runde eller ovale poter. De har hår imellem tæerne. Den tyrkiske angora har en lang hale af en længde, der er i forhold til kroppen.

Hoved, ører og øjne

Den tyrkiske angora har et lille til mellemstort hoved, der har trekantet form. Hovedet smalner mod hagen. Kraniet er ret fladt. Den ret lange næse har en let afrunding. Næsen er lige, af medium længde og har afrunding. Hagen er stærk og let afrundet. Den tyrkiske angoras ører er spidse, store og brede i bunden. De er placeret højt på hovedet. Ørene har ofte lynx på spidserne. Tyrkiske angoras har store mandelformede øjne, der er lidt skrående. De kan have alle øjenfarver, som er i harmoni med pelsfarven.

Pels

En tyrkisk angora har en medium længde pels, der har en fin, silkeagtig struktur. Den har næsten ingen underuld. Maven har også en længere og let bølget pels.