Menu

Orientalsk Langhår

En orientalsk langhår er en slank, elegant og meget smidig kat, der er meget muskuløs på en og samme tid. Det er en livlig og legende kat med en stærk personlighed. Den orientalsk langhår kan være noget tilbageholden overfor fremmede. Den er tværtimod meget hengiven og kærlig overfor sin ejer. Katteracen kan ikke lide at være alene. Dens pelspleje er meget simpel.

Orientalsk Langhår

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Lang og slank
Vægt : 5,4 - 6 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Orientalsk langhårs er en livlig, energisk og legende personlighed. Den har en stærk personlighed. Denne kat kommer godt ud af det med andre katte og hunde, men er reserveret overfor fremmede. En orientalsk langhår er venlig og meget knyttet til sin ejer. Den kan ikke lide at være alene. Den er meget snakkesalig med sin harmoniske stemme. Orientalsk langhårs pelspleje er meget simpel.

Udseende

Farve

De mest ønskelig pelsfarver er en brun chokoladefarve, eller lilla. Orientalsk langhår har de samme farvevarianter som den orientalske korthår.

Krop, ben og hale

Orientalsk langhårs har en typisk østlig krop, der er lang og slank. Knoglerne er fine og musklerne faste. Dens ben er lange, med bagbenene længere end forbenene. Dens poter er små og ovale. Orientalsk langhårs hale er lang og busket.

Hoved, ører og øjne

Orientalsk langhårs har et langt, trekantet hoved med en flad pande. Hovedets profil er lige. Katten har en fin snude med en lang lige næse. Hagen er fast. Ørene er meget store, men i forhold til hovedet. Orientalsk langhårs har mellemstore øjne, der er mandelformede. De er – som hos andre orientalske racer – placeret skråt. Øjenfarven er grøn. Hvide katte har en blå øjenfarve.

Pels

Orientalsk langhårs pels er mellemlang, fin og silkeagtig. Det ligger tæt på kroppen. Underpelsen er tynd. Pelsen er kortere på skuldrene og hovedet. Orientalsk langhår har en busket hale.