Menu

Tyggelegetøj til hunde

Tyggelegetøj findes i mange forskellige farver, former og størrelser. Tyggelegetøj ligner ofte et tyggeben. Er din hund en rigtig tyggefanatiker? I kategorien “Tyggelegetøj” finder du et bredt udvalg af tyggelegetøj, som er ekstra robust og slidstærkt og som kan modstå hunden skarpe tænder.

Mere information

1 - 24 af 27 produkt

Behov for at tygge

Hunden nedstammer fra ulven, som har meget stærke tænder. Deres tænder er så stærke, at de kan knuse knoglerne fra deres bytte. Knogler indgik som en naturlig del af deres kost. i dag minder hunden mindre og mindre om ulven, men ikke desto mindre er deres tænder stadig meget stærke. Sunde hundetænder kan uden problemer knuse et tyggeben, som er beregnet til hunde.  Mavesyren opløser de små stykker, og herved bliver vigtige vitaminer og mineraler optaget igennem maven.

Det er sundt for hunden at tygge, og den bliver samtidigt stimuleret. Når hunden tygger sørger neurotransmitterne (hjernens budbringere) for at frigive endorfiner. Endorfiner er hjernens egen “lykkepille”. Det er ikke forkert at sige at hunden bliver lykkeligt af et godt tyggelegetøj!

Sunde tænder

Din hund bliver ikke kun lykkelig af at tygge løs, den får også sunde tænder. Når hund tygger i et tyggeben, skraber det tænderne og tandkødet og derved rengør dem. Når hunden tygger små stykker af benet, kan kalcium og andre vitaminer blive optaget ved hjælpe af mavesyren. Kalcium er med til at styrke tænderne. På denne måde forhindres dannelsen af tandsten, tandkødsbetændelse og tab af tænderne.

Tyggeben til hvalpe

Legetøj beregnet til at tygge i, kan også bruges til hvalpe der får tænder. Du er ikke tvivl når dette er tilfældet; de vil begynde at bide i dine hænder og i møblerne. Det er vigtigt at du lære hvalpen, hvad den må bide i og hvad den ikke må. Du kan give den et alternativ. Giv med det samme din hvalp legetøj der er beregnet til at bide i så snart den bider i dine hænder eller møbler. På den måde lære du hvalpen, hvilket ting der er beregnet til at bide i.

Slidstærkt tyggelegetøj

Næsten alt legetøj til hunde kan blive brugt til at tygge i. Det betyder ikke at alt er lige velegnet til dette formål. Vælg gerne legetøj der er specielt udviklet til at blive tygget i. Vær opmærksom på et legetøjet er blødt nok til at tygge i, men også holdbart nok til at hunden ikke bider små stykker af. Skarpe stykker eller splinter kan forårsage store indre skader på hunden. Derudover er det også vigtigt, at den er stort nok til hunden. Hovedreglen for tyggeben og tyggelegetøj; hellere for stort end for småt! Lad aldrig hunden lege med tyggelegetøjet eller tyggebenet uden opsyn.

Specielt tyggelegetøj

Godt tyggelegetøj er enten lavet af nylon eller hård gummi. Hundeben som er lavet af nylon, er svære for hunden at få bugt med og kan bruge mange timer med at tygge på det. Nylabone er et mærke som fremstiller tyggeben i slidstærkt nylon, KONG er kendt for deres populære tyggelegetøj lavet af gummi.  For hunde der ikke kan få nok af at tygge, er der KONG Extreme Goodie Bone, som er ekstra slidstærkt.
Hos Medpets finder du noget til enhver hund!