Menu

Maine Coon

Maine coon er en af ​​de største katteracer i verden. På trods af dens størrelse, er det en mild kat med behagelig personlighed.

 

På grund af sin rolige natur er maine coon en populær kat. Dels fordi den kommer godt ud af det med børn og andre kæledyr. Denne store kat er elsker at lege, jage, og sammenlignet med andre katteracer nyder de virkelig at lege med vand! På grund af sin store krop skal en maine coon have mere plads end andre katte. Katte afsløre sig selv, når den kommer løbende pga. dens vægt. Maine coon er ikke ligefrem en skødkat på grund af sin størrelse, men den er loyal over for ejeren og elsker at være sammen med dig.

Maine Coon

Egenskaber

Oprindelse: Maine, USA
Andre racenavne: -
Krop : Stor, lang, firkantet og muskuløs
Vægt : 4 - 10 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Maine Coon er kendt for sit rolige væsen. Denne store kat kan lide at være dominerende uden at virke aggressiv. Maine Coon er en venlig og let omgængelig kat, der hurtigt binder et tæt bånd til sin ejer. På grund af dens størrelse er det vigtigt, at der er nok plads for den at lege på. Det kan f.eks. være en stor stue eller have. Derudover er Maine Coon meget atletisk og elsker at jage. På grund af sin rolige karakter kommer denne katterace godt ud af det med andre kæledyr og børn. Denne venlige kat kan være alene hjemme, men vil hellere være sammen med dig. Maine Coon er ikke ligefrem en skødkat, tildeles på grund af dens størrelse og dens aktive sind. Maine Coon elsker at lege med vand, i modsætning til mange andre katteracer.

Udseende

En Maine Coon er en stor, robust kat, og er en af de største katteracer. Vidste du, at rekorden for en Maine Coon er hele 120 cm lang? Maine Coon skiller sig ud fra mange andre katte dels på grund af sin størrelse og flotte pels, men også på grund af de søde ører med strittede hår på toppen.

Farve

Maine Coon har oftes en brun tabby med hvidt. De kan også have andre mønstre og farver, dog ikke lilla, chokoladebrun, kanelfarvet eller fawn.

Krop, ben og hale

Den har en stor, lang, rektangulær muskuløs krop med robuste knogler. Derudover har Maine Coon et stærkt og udtryksfyldt udtryk. Benene er af mellemlang længde, og denne kæmpe kat har store runde poter med fine hår mellem tæerne. Maine Coon er kendetegnet ved en relativt lang busket hale med meget hår. Vidste du, at en Maine Coons hale løber ned langs ryggen? Om vinteren kan denne katterace bruge halen som et slags tæppe for at holde varmen.

Hoved, ører og øjne

En Maine Coons hoved er mellemstort og har fremtrædende kindben. Derudover har Maine Coon en stærk hage med kraftige og lange kæber. Øjnene er store og er placeret relativt langt fra hinanden. Maine Coons kan have en hvilken som helst øjenfarve. En Maine Coons ører er ofte spidse. Et typisk træk ved ørerne er de bløde hår i slutningen, også kaldet lynx.

Pels

Pelsen på en Maine Coon er unik, men den er let at pleje. For eksempel kan pelsetypen variere efter farve eller mønster. Et lag føles blødt og luftigt, mens et andet lag kan være lidt fedtet. Maine Coon har en mellemlang pels og er kendetegnet ved en tyk pels, der består af 3 forskellige lag. Maine Coons pels er forberedt til vinter, da underulden beskytter dem mod kulde, og den ydre del af pelsen er vandtæt. Regelmæssig børstning er nødvendig for at for denne race har en flot pels, i gennemsnit er det i princippet tilstrækkeligt en gang om ugen. I perioden med fældning kan du selvfølgelig gøre dette oftere.

Vidste du, at…

  • Der plejede at være en overlevering om, at Maine Coon var resultatet af en vildkat, der var forelsket i en vaskebjørn? Genetisk er dette selvfølgelig ikke muligt!
  • Der var specielle katte udstillinger på bondefestivaler for Maine Coons i slutningen af ​​1800’erne, så landmændene kunne vise deres musejægere?
  • Det siges at, Maine Coon nedstammer fra Marie Antoinettes kongelige katte? Det siges at denne dronning havde sendt sine katte på en båd til Maine.

Produkter