Menu

Probiotika og immunforsvar

Probiotika, også kaldet for mælkesyrebakterier, består af levende mikroorganismer der kan hjælpe til med at bedre fordøjelse og tarmfloraen. Fordelen ved en forbedret tramflora er, at det styrker hundens immunforsvar.

Mere information

1 - 23 af 25 produkt

Hundens velbefindende starter med med en god og sund tarmflora. Det er derfor ikke underligt, at sygdomme i marve-tarm systemet ofte påvirker andre områder. Samtidigt fremmer en sund tarmflora hundens velvære.

Hvad er probiotika?

Der lever bakterier i alle tarme. Nogle bakterier påtager sig vigtige opgaver for fordøjelsen og holder tarmen sund, mens andre bakterier beskadiger tarmen. De gode bakterier kaldes probiotiske bakterier, som har en pro (dvs. for) biotisk (fra Bios – liv). Deres opgave er at holde tarmfloraen stabil og bidrage til en jævn fordøjelse og udnyttelse af næringsstofferne. Præbiotika er stoffer, der fungerer som mad til de probiotiske bakterier og hjælper med at udbrede dem.

Pro- og præbiotika som kosttilskud

For at få mest muligt virkning ud af de gode bakterier, skal de holdes i live i tarmen, og være så resistente over for mavesyre som muligt. Det faktum, at bakterierne ikke har nogen negative virkninger på tarmsystemet, tages naturligvis med i betragtning, når man vælger råvarer til veterinærlægemidler. Der anvendes også bakterier, der er specielt tilpasset fordøjelses systemet hos kødædere, hvis tarmmiljø adskiller sig fra planteædere og menneskers. Nogle typer af gær, visse typer fiber og sukker og stivelse har en præbiotisk virkning. Disse fremmer spredning af de positive bakterier i tarmene og bidrager således også til et sundt tarmmiljø hos hunden. Et kosttilskud med en kombination af præbiotika og probiotika er ofte at foretrække, da fordi bakterierne supplerer hinanden og hjælper med til et styrket immunforsvar.

Styrkelse af immunforsvaret i tilfælde af immundefekt

I tilfælde af et svækket immunforsvar eller immundefekt, anbefaldes det at give kosttilskud med pro- eller præbiotika. Når hunden bliver ældre eller oplever perioder med stress på grund af sygdomme eller skader, fungerer immunsystemet ofte ikke længere med fuld kraft, og hunden bliver mere modtagelig for sygdomme.

Antibiotika kan også svække immunsystemet. Den bekæmper ikke kun de syngdomsfremmende bakterier, men også de godartede. Efter en antibiotikabehandling kan genopretningen af ​​hundens tarmflora hjælpes på vej med hjælp af probiotika fra dyreapoteket, hvilket styrker immunforsvaret. Under langvarig indtagelse af medicin kan et supplement af probiotika, undersøtte tarmfunktion i denne stressende situation. Bivirkningerne fra antibiotika så som diarré og træthed kan således lindres i nogle situationer. Kontakt dyrlægen som kan vejlede dig om hvilken behandling der er bedst til din hund.

I tilfælde af  infektioner i mave-tarmsystemet, så som forstoppelse eller diarré, kan et probiotisk kosttilskud bidrage til hurtig genopretning og modvirke skader på tarmfloraen. Denne egenskab gør det praktisk at have i hundens førstehjælpskasse, fordi det afhjælpende problemet hurtigt og kan bruges i tilfælde af lette fordøjelsesforstyrrelser.

Nervøse og stressede dyr kan behandles med tarmforstærkende produkter før og under en rejse eller nytårsaften. Immunsystemet, som let kan angribes i disse situationer, kan styrkes som en forsigtighedsforanstaltning. Andre stressende situationer, hvor brugen af ​​probiotika og præbiotika kan være nyttigt, er varme, udstillinger eller sportsbegivenheder samt ændringer i vejret hos følsomme hunde.

Medpets – dit kæledyrsapotek til probiotika

Hos Medpets.at finder du en bred vifte af supplerende probiotiske produkter til din hunds immunforsvar. I denne kategori tilbyder vi blandt andet mærkerne Puur, Fidavet og Bene Bac.