Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Hellig Birma

Hellig Birma er en venlig racekat, der til tider kan være lidt privat. Den knytter sig tæt en bestemt person, og kan blive jaloux uden opmærksomhed. Pelsen er lang til medium og kræver regelmæssig pleje. Du kan genkende en hellig birma ved aftegninger på poterne som ligner den har hvide handsker eller sokker på, mørkt ansigt og deres blå øjne.

Hellig Birma

Egenskaber

Oprindelse: Burma
Andre racenavne: -
Krop : Lang og tung
Vægt : 4,5 til 8 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

En hellig birma er en rolig kat. De kan godt lide at interagere med mennesker og kan ikke lide at være alene hjemme. Denne racekattes personlighed ligner en perser og en siameser. Hellig birma er  charmerende, intelligent, beskeden, tolerant og blid. Den kan lide at have folk omkring sig, men kan også være enspænder og knytter sig meget til en ejer. De er sociale med andre katte og hunde og er også et godt selskab for børn.

Udseende

En middelvægtig kat, der vejer mellem 4,5 og 8 kg. Pelsen er lang til medium længde med mørke aftegninger i ansigt, på ørerne, benene, kønsorganer og hale. Den hellige birma har hvide poter, som kan ligne at den har sokker på.

Farve

Kroppen er hvid, men med aftegninger i ansigtet, på ørerne, benene, kønsorganerne og halen. Aftegningerne har en jævn farve og står i kontrast til den hvide pels. Den hellige birmas poter er hvide. Ryggen er gylden beige i alle farvevarianter, og farven på maven er meget lys. De mørke aftegninger kan have følgende farver: mørkebrun, blågrå, lyseblågrå, rød og lyserød. I alle disse farvevarianter kan følgende mønstre forekomme: Tabby (stribet), Tortiepoint (skildpadde mønster) eller en kombination begge: Tabbytortiepoint. Killingerne bliver født næsten helt hvide. Farven og aftegningerne kommer ikke før katten er voksen.

Krop, ben og hale

Hellig birma har en lang og tung krop. Benene er medium til robuste. Denne racekat har tunge knogler og veludviklede muskler. Poterne er runde og faste med hår mellem trædepuderne. Halen er af mellem lang længe, som er pjusket.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på en hellig birma er robust, bred og rund. Panden er let rundet. Derudover har denne race fulde kinder og høje, fremspringende kindben. Næsepartiet er veludviklet med en fast og kraftig hage. Ørene er mellemstore med afrundede spidser. De er placeret ud til siden og lang fra hinanden. Indersiden af ørerne er let behåret. Hellig birman har blå øjne, som er næsten helt runde, store og bredt adskilt.

Pels

Hellig birma har en medium til lang silkeagtig pels. Pelsen kræver regelmæssig pleje, kæmning en til to gange om ugen er tilstrækkelig. Daglig børstning er påkrævet i fældningsperioden.