Menu

Egyptisk Mau

Den egyptiske mau har et afbalanceret temperament, og er meget aktiv. Den kan godt lide at være sammen med ejeren og andre katte. Den er mere tilbageholden overfor fremmede. Den kan bedst lide et roligt miljø, hvis det bliver for meget for den, trækker de sig tilbage. Pelsplejen er en enkel på en egyptiske mau.

Egyptiske mau

Egenskaber

Oprindelse: Egypten
Andre racenavne: -
Krop : Middel lang, muskuløs og elegant
Vægt : 2,5 til 5 kg
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Den egyptiske mau har et afbalanceret temperament. Den er fuld af energi, er aktiv og elsker at lege. Han er ikke aggressiv eller nervøs anlagt. Den egyptiske mau kan ikke lide et travlt miljø og trives ikke med fremmede. På den anden side er den meget blid og sød mod sin ejer og venlig over for andre katte. Den kan ikke lide at være alene. En egyptiske mau kan godt vænnes til at være en indekat, men den har det bedst når den kan udforske udendørs. Den er en en fortrinlig jager og meget atletisk. Dens stemme er venlig. Plejen af dens pels er meget simpel.

Udseende

Farve

Den egyptiske mau kan have farverne sølv, bronze og smoke.

Krop, ben og hale

Den egyptiske maus krop har en medium længde. Dens krop er hverken tung eller elegant, dog muskuløs. Dens skuldre er høje og kantede. Benene er muskuløse, og bagbenene er længere end forbenene. De ender i små, ovale poter. Den egyptiske mau har en mellemlang hale, der er bredest i bunden og ender i en spids.

Hoved, ører og øjne

Den egyptiske mau har et kileformet hoved med let afrundede linjer. Den har ingen synlige flade områder. Dens pande har en let runding som ender ved dens næse. Kæberne er runde hos hannerne, og hunnerne har noget mindre kæber. Næsepartiet er kort med en næse, der er lige bred og lang. Den har mellemstore til store ører, som er placeret et godt stykke fra hinanden. De er bredest ved hovedet og står oprejst, hvilket får den egyptiske mau til at synes opmærksom. Toppen af ørerne er spidsere end hos andre katte. Indersiden af ​​ørerne er dækket af en kort, flad pels. De har også gerne lynx for enden af ørerne. Denne kats øjne er store og mandelformede, og sidder lidt forskudt. Øjnene skal være lyse grøn, gerne som vindruer eller stikkelsbær. De kan dog også have en øjenfarve der minder mere om ravfarvet indtil de når en alder af 18 måneder.

Pels

Pelsen på den egyptiske mau er kort og ligger tæt til kroppen. Den føles silkeblød. Pelsen har naturligt pletter, og har stribede aftegninger på benene og halen. Kroppen har mørke, runde pletter som er jævnt fordelt. Ud fra øjnekrogen løber der en sort linje ned over kinderne, nogle kalder det for “mascara-linjer”. Katten har også mørke aftegninger rundt om halsen, som kan lede tankerne hen på en halskæde.