Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

American Wirehair

En American Wirehair (Amerikansk Ruhåret) er en aktiv og legesyg katterace. Den har plads for meget plads til at boltre sig på. American Wirehair har krøllet pels og er en muskuløs mellemstor kat. Bortset fra pelsen, er racestandarden den samme som for American Shorthair.

American Wirehair

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Medium til stor krop med en bred brystkasse.
Vægt : 3,5 - 7 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Racen American Wirehair er en meget aktiv og legesyg kat. Det er en social, sød og kærlig kat. Denne kat har brug masser af plads for at kunne af med deres energi. De kan lide at blive nusset. De tilpasser sig nemt et nyt miljø og har ikke noget problem med andre kæledyr, katte eller hunde.

Udseende

Farve

En American Wirehair kan have alle farver, dog med undtagelse med af chokolade, lilla, colourpoint, kanel og fawn.

Krop, ben og hale

Denne kats krop er medium til stor med et bredt bryst. Benene er af mellemlange, robuste og muskuløse. Poterne er mellemstore og runde. Halens længde er i harmoni med kroppens længde. Den er bredest ved kroppen, og med en afrundet spids. Halen er en forlængelsen med ryggen.

Hoved, ører og øjne

Den American Wirehair har et bredt let afrundet hoved.

Kindbenene er synlige og fremtrædende, og næsepartiet er veludviklet. Næsepartiet og hagen er veludviklede og firkantede. Næsen er ret kort med en blød afrunding. Øjnene er store og runde og er placeret langt fra hinanden. Øjnefarven er i harmoni med pelsen. Ørene er mellemstore med afrundede ender. De er placeret langt fra hinanden.

Pels

Pelsen er kort og tyk. Hårene føles stive. Knurhårene og hårene i ørerne er også krøllet. Pelsen kræver et minimum af pleje. En ugentlig børstning er nok. I fældningsperioden bør det gøres oftere.