Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Kurilean Bobtail

Kurilian Bobtail har med sin karakteristiske lille hale har en venlig udstråling. Den kommer godt ud af det med andre katte og kæledyr.

Den er også meget kærlig, og denne kat elsker at blive nusset. Kurilian bobtail har et fantastisk jagtinstinkt, som kan vækkes hvad enten det er noget der kravler, flyver eller springer.

Kurilean Bobtail

Egenskaber

Oprindelse: Kurilerne
Andre racenavne: -
Krop : Stor, kompakt og muskluløs
Vægt : 5 til 7 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Ud over sit slående udseende har Kurilian Bobtail en dejlig personlighed. Den er meget venlig og omgængelig og kommer derfor godt overens med andre katte og hunde. Den er også meget tålmodig med børn. Denne kat er meget knyttet til sin ejer og elsker at sidde på skødet. Kurilian Bobtail elsker at blive nysset. Den er sjældent bange eller tilbageholdende overfor fremmede og vil derfor ikke skjule sig, når der er fødselsdag. Denne legende race er en erfaren jæger; dem elsker alt, hvad der bevæger sig. Kurilian Bobtail er derfor kendt for at være en god mussefanger. Pelsplejen er begrænset til en ugentlig børstning.

Udseende

Farve

De kan have alle farver og mønstre.

Krop, ben og hale

Kurilian Bobtail har en robust, kompakt krop, der er meget muskuløs. Den har også stærke ben, bagbenene er længere end forbenene. Den er god til springe godt med sine kraftige bagben. Det mest definerende træk ved Kurilian Bobtail er dens lille pjuskede hale. Halen er ca. 8 cm lang og kan være spiralformet, vinklet eller knækket.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på Kurilian Bobtail er kileformet, det har veludviklede kinder. Dens ører er mellemstore og sidder højt på hovedet. Hårene er synlige på toppen enderne af ørerne. Kurilian Bobtails store, mandelformere øjne er let skrående.

Pels

Kurilian Bobtails har typisk en mellemlang, silkeagtig pels. Der er også en korthårede kurilian bobtails. Katten har næsten ingen underuld.