Menu

Javaneser

Javanesere kan lide at være til stede. Denne ægte orientalske kat kan lide at snakke, er meget aktiv og kræver en hel del opmærksomhed fra sin ejer. Man kan sige, at javaneseren er en rigtig ledsagerkat. Den mellemstore kat har en stærk karakter. Derudover er pelsen meget enkel at pleje.

Javaneser

Egenskaber

Oprindelse: Indonesien
Andre racenavne:
Krop : Høj, slank og elegant
Vægt : -
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Javaneren har en typisk orientalsk karakter og temperament. Den er ekstrovert i sin adfærd: denne besiddende kat følger sin chef overalt, som en lille hund ville gøre det. Han ved præcis, hvordan han skal tiltrække sig sin chefs opmærksomhed. Javaneren er sporty og er en rigtig jæger uden for huset. Den samtalende kat har en melodisk stemme. Javanere har en pels, der er nem at vedligeholde. Den elsker at blive børstet.

Fysiske karakteristika

Farve

Javaneserens pels skal være ensfarvet. Den har de samme farvesorter som den orientalske korthårskat. Shade- eller tabby-mønstre ses ikke ofte.

Krop, ben og hale

Javaneseren har en lang og slank krop, der ser meget yndefuld ud. Den er velbevæbnet. Benene er også lange og fine og står i et rimeligt forhold til resten af kroppen. Fødderne er små og ovale. Javaneseren har en lang, fin hale, selv ved basis. Mod slutningen bliver halen endnu smallere.

Hoved, ører og øjne

Javaneren har et mellemstort, trekantet hoved med et let konveks kranium. Snuden er fin. Næsen er lang og lige og følger panden. Hagen er mellemstor. De store ører er brede ved basis og ret spidse. Javanesere har mellemstore, mandelformede øjne, der er placeret noget skråt i retning af næsen. Øjenfarven er lysegrøn. Colourpoint og hvide javanesere har mørkeblå øjne.

Pels

Javaneren har en fin og silkeagtig pels. På kroppen er pelsen mellemlang. Ved halsen, skuldrene og halen er håret lidt længere. Underpelsen er ikke uldagtig. Javaneseren har en busket hale.