Menu

Hunderacer

Hver hunderace er forskellig, og det gør det lige så sjovt! Fra Grand Danois til Chihuahua, hver race har sin egen charme. Hos Medpets vil vi gerne informere dig om kendetegnene ved de mest populære hunderacer. For hver hunderace finder du de fysiske kendetegn, almindelige symptomer, den bedste tilgang til træning og hvilke ejere denne race passer bedst til.

Hvilke hunderacer er velegnede til dig?

Overvejer du at anskaffe dig en hund, men spekulerer du på, hvilken race der passer til dig? Vi hjælper gerne med at hjælpe dig. Hver race har sine egne egenskaber, der passer til forskellige livsstile og levevilkår. Malinois Shepherd er en rigtig vagthund og Border Collie en hund, der kan udmærke sig inden for hundesport. Størrelsen på en hund er også et vigtigt punkt i udvælgelsesprocessen. Hvis du ikke har meget plads, er det bedre at vælge en mindre hunderace. Har du et stort hus med en stor have? I det tilfælde kan du også vælge en større hunderace. Det er også nyttigt at se, hvor meget tid du har til rådighed til at passe din hund. En langhåret hunderace kræver meget mere vedligeholdelse end en korthåret hunderace. Kan du lide at gå ud og være aktiv? Nogle hunderacer kræver en masse opmærksomhed og aktivitet, ellers keder de sig. Eksempler er Sibiriske huskies, Border collies og australske hyrder. Hvis du ikke giver disse hunde den motion, de har brug for, kan de ødelægge møbler på grund af kedsomhed. Hår er en anden ting, du bør tænke på. Langhårede hunde fælder meget, hvilket vil resultere i en masse støvsugning og vedligeholdelse, og ikke alle nyder at have en masse hår liggende rundt omkring i huset. Før du beslutter dig for en hunderace, skal du lave en masse research for at sikre dig, at racen er perfekt til dig.

Hunde som følgesvende

Vi har allerede talt om, at nogle hunderacer kræver meget fysisk opmærksomhed. Hvis du er på udkig efter en hund, der er mere rolig og kræver lidt mindre vedligeholdelse, kan du kigge på selskabshunde. Disse hunde er normalt mindre i størrelse og mindre aktive. De er perfekte til sofahygge og kortere gåture. De er også meget velegnede til at tage med, da de ikke er særlig store. Eksempler på selskabshunde er mops, chihuahua, gravhunde, fransk og engelsk bulldog og West Highland White Terrier.

Store hunde

Måske er du på udkig efter en selskabshund, men foretrækker en større hund. Så er disse blide giganter måske den rette hund for dig. Newfoundlanderen er en stor rolig hund, der elsker at svømme. De er perfekte til familier på grund af deres sociale og venlige natur. Berner Sennenhunde er også venlige, lydige og gode med børn. Disse fluffy giganter vil helt sikkert være en god tilføjelse til familien.

Hundesport og hundeudstillinger

Overvejer du at deltage i hundeudstillinger eller hundesport? Hver hunderace har sin specialitet. Border collies og hyrderhunde er gode allroundhunde, der kan bruges til mange forskellige hundesportsgrene, f.eks. flyball, agility, lydighed og sporing. Du skal dog have plads i dit hus til disse hunde. Hvis du overvejer at deltage i hundeudstillinger, bør du måske overveje en chihuahua, malteser, puddel eller den afghanske greyhound.