Menu

Skader & førstehjælp til heste

Der er stor sandsynlighed for, at din hest på et tidspunkt i sit liv får en muskel-, led- eller seneskade. Det er vigtigt, at du som ejer handler hurtigt, hvis dette sker. I tilfælde af en pludselig skade, f.eks. en forstuvning, en kontusion, en forstrækning eller en senebetændelse, bliver cellerne beskadiget. Den akutte (alvorlige, men kortvarige) fase af skaden varer så længe, som det berørte område er varmt. Du kan bruge Vertargil (grønt ler) på mindre muskel- og seneskader. Som hjælp til behandling af mindre muskel-, sene- eller ledskader eller mens du venter på dyrlægen, i tilfælde af mere presserende skader, tilbyder Medpets bandage materiale fra Gamgee og Powerflex og andre førstehjælpsprodukter.

Mere information

1 - 21 af 21 produkt

Påsætning af bandage

En bandage skal vikles stramt omkring det berørte område og fastgøres sikkert. Det kan være nødvendigt at vikle yderligere bandage omkring det for at beskytte det mod at blive tygget af hesten.

Skader

Det er let for en hest at skade hovedet eller benene. Du kan nemt behandle små sår ved at desinficere det berørte område og behandle såret med en passende salve. Medpets tilbyder et omfattende sortiment af produkter, der kan bruges i dette tilfælde, såsom Dettol og betadine samt henholdsvis Vetramil, Dermiel eller L Mesitran. Sidstnævnte kan anvendes på nye eller gamle sår og hjælper med at forhindre overproduktion af arvæv.

Vi råder dig til at kontakte din dyrlæge, hvis du er i tvivl eller har spørgsmål om din hests skade.