Menu

Manx

Manx er en venlig kat med en nem personlighed der har en god evne til at tilpasse sig. Den kan nemt bo sammen med andre kæledyr og er meget tålmodig med børn. Den livlige Manx elsker at jage. Den næsten haleløse kat er kompakt med en mellemstor krop. Pelsen kræver ingen særlig pleje.

Manx

Egenskaber

Oprindelse: Storbritannien
Andre racenavne: -
Krop : Mellem størrelse, robust og kraftig
Vægt : 3,5 til 5,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Manx har en venlig personlighed og tilpasser sig let til forskellige livsstiler. Den kan nemt bo sammen med andre kæledyr, meget tålmodig med børn og kærlig mod sin ejer. Den robuste Manx er fuld af livslyst, er aktiv og er en god jæger. Plejen af ​​pelsen er enkel.

Udseende

Farve

De kan have alle farver og aftegneringer.

Krop, ben og hale

Manx har en mellemstor og robust krop, der er tæt. De har et bredt bryst og en afrundet, kort ryg. Skuldrene er lavere end bagparten, som er meget afrundet. Han har solide knogler og er muskuløs. Bagbenene er længere end forbenene og har runde poter. Måden en manx hopper på, minder om en kanins. Manxer er mest genkendelige på deres, lille, eller manglende hale. Ikke alle manx er uden haleløse. Hvis katten ikke har nogen hale kaldes de for “rumpies”. Hvis de har en lille hale, kaldes de for “stumpies”, da halen er en lille stump. Hvis katten kan få halen til at rejse sig når man føre hånden ned over bagdelen, kaldes de for “rumpy risers”.

Hoved, ører og øjne

Manx har et ret bredt og afrundet hoved med en moderat afrundet pande. Kattens kinder er tydelige. Snuden er lidt længere, end den er bred. Næsen er stor, og buer lidt op. Hagen er fast. Manxer har mellemstore ører, der er brede i bunden med afrundede ender. De har god afstand imellem dem, men lidt hår inde i øret. Manxs store øjne er afrundede og let skrående. Øjenfarven er i harmoni med farven på pelsen.

Pels

Manxs pels er kort og tæt. Den har en meget tyk underuld.