Menu

Pixie-bob

Pixie-bob er en venlig, aktiv og smart kat. Der er dog noget sjovt ved denne kats udseende. Denne kat kan have mere end fire tæer på en pote. Dette kaldes polydaktyli. Antallet af tæer pr. pote kan variere fra 5 til 7.

pixie bob

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne:
Krop : Pixie-bob har lange og muskuløse ben med stærke knogler.
Vægt : 4 og 10 kg.
Højde : 25-30 cm
Almindelige symptomer:

Racebeskrivelse Pixie-bob

Raceoprindelse: USA

Karakter

Pixie-bob er kendt for sin aktive natur. Karakteren af denne katterace er meget lig en hunds. Derudover er katten meget intelligent og har et hjerte af guld. Desuden er denne kat en rigtig familieven. De kommer godt ud af det med børn og andre familiemedlemmer.

Eksterne karakteristika

Farve

Pixie-bob kommer i plettede og krydsede tabby-mønstre. Særskilte mønstre er foretrukket. Underulden er normalt grå.

Krop, ben og hale

Pixie-bob har lange og muskuløse ben med stærke knogler. Desuden er de store poter på denne kat også meget mærkbare. Polydactyly er tilladt i denne katterace. Pixie-bob har 6 til 7 tæer foran og 5 til 6 tæer bagpå. Halen på denne katterace er kort og bred; halen er også meget fleksibel.

Hoved, ører og øjne

Pixie-bob har en bred og udstående pande. Pixie-bob har også en fast hage og en lang snude. Øjnene af denne katterace ligger dybt i ansigtet og er ovale i form. Øjenfarven matcher pelsfarven. Ørerne på denne katterace har afrundede spidser. Lynx spidser er meget ønskelige her!

Pels

Pixie-bob racen kan både have kort og lang pels. Pelsen føles silkeagtig og er meget ulden. Pixie-bob pels er vandafvisende og meget stærk. På grund af den tykke pels er regelmæssig pleje nødvendig.

Vægt

Pixie-bob har en voksenvægt mellem 4 og 10 kg.