Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

British shorthair

British shorthair er en kærlig, nem og social kat, der nemt kan tilpasse sig et miljø med mennesker, andre katte og selv hunde. Denne katterace er ikke påtrængende, men vil absolut elske at være omkring dig. Pelsen på den britiske korthår er meget tyk og kræver regelmæssig pleje.

British shorthair

Egenskaber

Oprindelse: Storbritannien
Andre racenavne: -
Krop : Robust krop med et bredt bryst, skuldre og hofter
Vægt : 4 - 8 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: Hoftedysplasi (HD), Hypertrofisk Cardiomyopati (HCM)

Karakteristika

Den british shorthair minder om en stor bamse pga. dens store, runde og bløde udstråling. Denne kat er rolig, munter, tålmodig og afbalanceret. Katten er god til at tilpasse sig til et nyt miljø. så du kan have den uanset om du bor på landet eller i byen. Denne kat er social, livlig og legesyg og vil gerne lege med andre katte eller hunde. British shorthair er kærlige og søde katte, men den er ikke en  påtrængende type. Han kan godt lide selskab, men den vil ikke sidde på skødet og vil ikke bæres rundt. Racen er meget selvstændig, men kan ikke lide at være alene i længere tid af gangen. Den er først fuldt udvokset når den er cirka to til tre år for en britisk korthår. Puberteten kommer ret sent. En ugentlig børstning af katten er nok for at pleje pelsen.

Udseende

Farve

British shorthair kan have alle farver.

Krop, ben og hale

British shorthair har en robust og træt krop med et bredt bryst, skuldre og hofter. Den er muskuløs. Benene er solide og korte og poterne runde. Denne race har en hale, der er lig med 2/3 længden af ​​kroppen. Halen er tyk i bunden, og bliver smallere og ender i et punkt.

Hoved, ører og øjne

British shorthair har et rundt, bredt og stort hoved med runde kinder. Næsepartiet er klart defineret og har afrundede konturer. Næsen er kort, lige, bred og peger lidt op. Ørene er mellemstore og brede, toppen er let afrundet. De sidder relativt langt fra hinanden. Den britiske korthår har store runde øjne, der er adskilte. Øjenfarven er i harmoni med pelsen, og er ofte brune eller rød/brune.

Pels

Pelsen på den british shorthair er kort, tæt og sidder løst på kroppen. Det har en blød og har en fast struktur. Underpelsen er tykt. I fældningssæsonen er det vigtigt at du børster pelsen dagligt da den fælder meget. Når du børster den, forhindre det hårbolde.