Menu

Tyrkisk Van

Den livlige tyrkiske van elsker vand og svømning. På trods af sin uafhængige personlighed er den social overfor andre katte. Denne kat har en stærk personlighed og sin egen vilje. Når nogen eller noget krydser grænsen overfor den tyrkiske van, vil den utvivlsomt vise dette. Dens pels kræver regelmæssig pleje.

Tyrkisk Van

Egenskaber

Oprindelse: Tyrkiet
Andre racenavne: -
Krop : Lang, stor en robust
Vægt : 3 til 8,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Den robuste tyrkiske van er en livlig, legende kat, som i modsætning til de fleste katte kan lide vand og kan svømme. Den selvstændige kat med den stærke personlighed, nyder at være social med andre katte. Det har ikke altid været sådan, da de var berygtet for at være  aggressiv. Den er tvært imod tilfældet, og den kan blive besidderisk overfor sin ejer. Den tilpasser sig let til et nyt miljø, men den føler sig mest hjemme, når den har en stor have og gerne med vand. Den er først færdig udvokset når den er imellem 3. til 5. leveår. Den tyrkiske van har en mild stemme. Uden for fældningsperioden er dens pelspleje begrænset til en ugentlig børstning.

Udseende

Farve

Den tyrkiske van har en ensfarvet hvid pels. Den har et omvendt v i ansigtet, som der er karakteristisk for denne race. Den kan have farvevarianterne: røde med hvide aftegninger, og creme med hvide aftegninger.

Krop, ben og hale

Den tyrkiske vans krop er lang, stor og robust. Den har et afrundet bryst. Hofterne af denne race er ret brede. Knoglerne er stærke og musklerne veludviklede. Benene er af mellemlange, med bagbenene længere end forbenene. Benene ender i runde poter. Den har hår imellem tæerne. Halen på den tyrkiske van er mellemlang og tyk. Håret er fyldigt, luftigt eller vises i en busket hale. Håret på halen er mindst fem centimeter langt og have samme ensartede farve.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på den tyrkiske van er medium til stor og så længe den er bred. Den har ingen skarpe linjer. Den har høje kindben og et rundt og fuld næseparti. Hagen er let afrundet. Den tyrkiske van har store ører, der er brede i bunden. Enderne på ørerne er afrundede. De er placeret højt på hovedet. Den tyrkiske van har store, mandelformede øjne, der sidder lidt på skrå. Øjnene er normalt blå eller ravfarvet. Øjenfarven kan også være uens. De kan væreg grønne.

Pels

Den tyrkiske van har en mellemlang til lang pels, der er blød og silkeagtig at røre ved. Underulden er ikke uldent. Om vinteren får racen længere pels ved benene og halsen.