Menu

Russian Blue

Russian Blue er en blid og introvert kat. De knytter sig meget til deres ejere og har det bedste i en stille husstand. Den elsker at lege, men kan ikke lide støj og travle miljøer. Russian kan holdes godt som en indekat, så længe du leger nok med dem. Denne racekat kat har en slank og yndefuld krop og en kort blå/grå pels.

Russian Blue

Egenskaber

Oprindelse: Rusland
Andre racenavne:
Krop : Lang og muskuløs
Vægt : 3 til 5,5 kg
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Karakter

Russian Blue er en legende, livlig kat, der ikke kan lide støj og skarer. De er uafhængige og intelligente og kommer godt overens med andre kæledyr og børn. Den russiske blå er ikke særlig glad for fremmede og kan så være tilbageholdende. De bliver meget knyttet til deres ejer og kan være ret uhyrlige. Disse racerene katte kan opbevares i en lejlighed såvel som i et stort hus med en gård, så længe de har plads til at lege.

Udseende

Farve

Ensartet blågrå farve med en sølv glød. Killinger kan have tabby markeringer, som forsvinder når der er omkring 1 år. Området omkring næsten er blågrå og trædepuderne har er mørk lavendel farve. Hvis russian blue udsættes for solen i lang tid, kan pelsen misfarves og blive brun. Den kan også være sort og hvid. Imidlertid er den stadig overvejende blå og korthåret over hele verden.

Krop, ben og hale

Russian Blues krop er lang og muskuløs med fine til mellemstore knogler. Benene er lange og robuste og poterne runde eller ovale. Halen er ret lang og lige. Halen er ret tyk i bunden og bliver smaller ud til et enden.

Hoved, ører og øjne

Hovedet er kort og kileformet med en flad og en lige pande. Næsen er lige og ørerne ligger lige på hovedet. Ørene er brede i bunden, med spidserne let afrundede. De store ører har lidt hår på indersiden og kun meget korte hår på ydersiden. Hagen er stærk og er i en lige linje med næsespidsen. De store øjne er lyse grønne og mandelformede. Hos killinger varierer øjenfarven fra gul til grøn.

Pels

Pelsen er kort, tæt og meget fin. Den silkeagtige pels har et tæt underuld. Den behøver ikke at børste pelsen ofte, da det kan skade underulden. Børstning af pelsen en gang om ugen er tilstrækkelig. Når katten fælder, kan du børste pelsen med en blød børste.