Menu

Lopper og flåter

Det kan være generende for hunden at får lopper eller flåter, og den vil gerne af med dem igen. Heldigvis findes der forskellige produkter som kan hjælpe din hund, og endda nogle som kan beskytte mod lopper af flåter.

Mere information

1 - 4 af 4 produkt

Flåter og et passende flåtafvisende middel

Flåter tilhører acari-familien, en underklasse af arachnids. Der er fire par ben i det forreste område af den poseformede krop, der er så typisk for flåter. I hvileposition kan de faktiske munddele ikke ses. Proboscis (hypostome), der har modhager, er dækket af de taktile organer. Under sugeprocessen ridser flåtten huden og skubber snabel ind i såret. Flåtten udskiller spyt, for eksempel for at forhindre blodpropper og for at hæmme følelsen af ​​smerte. Mens nogle typer kryds kun suger i 30 til 60 minutter, med andre tager denne proces et par dage til uger, hvor flåtens krop hæver op til hundrede gange sin oprindelige vægt. Efter sugning frigøres flåtten sig fra værten. Imidlertid kan ubehagelige sygdomme overføres gennem spyt eller andre kropsvæsker under sugeprocessen.

Sygdomme

Den mest almindelige krydsbårne sygdom er Borreliose . Borreliose er dog ikke forårsaget af selve kryds, men af ​​en bakterie, som kryds kan bære. Borreliose  er farligere for mennesker end for hunde. Hunde får normalt en anden infektion, der spredes af kryds, babesiose (piroplasmose, flåtfeber) og ehrlichiose (rickettsiose). Efter en flåtbid udvikler hunde pludselig høj feber, undertiden gulsot eller endda svær anæmi. Urinen bliver derefter grøn eller rød. Symptomer, der opstår med rickettsiose, inkluderer høj feber, sløvhed, appetitløshed, hævede lymfeknuder og blødning. Hvis disse tegn kan ses, skal der handles hurtigt.

Fjernelse af flåter: det vigtigste er at gøre det hurtigt!

Tjek din hunds pels regelmæssigt for flåter, og fjern dem med en flåttang. Fordi jo længere en flåt kan sutte, jo højere er sandsynligheden for, at patogener overføres. Undgå at bedøve eller knuse flåte ! Så kan det ske, at de tømmer indholdet af deres (muligvis forurenede) spytkirtler i hundens hud, inden du kan fjerne dem. Flåtten skal gribes så tæt som muligt ved hunden hud under fjernelse. Det er også fordelagtigt, hvis flåtten trækkes ud eller drejes langsomt og kontrolleret. Hvis du ikke er sikker på, hvordan du sikkert fjerner kryds, hvis du er i tvivl er det bedre at kontakte din dyrlæge.

Der er også forskellige flåtbehandlinger til kæledyr: flåtbånd til hunde, spot-ons, kosttilskud osv. Og et stort udvalg kan findes i denne kategori.

Lopper

Lopper er små parasitter, der lever af blod. Der er mange forskellige typer lopper. Fælles for dem alle er, at de foretrækker varme, beskyttede steder mellem hårene i pelsen. Den kløe, der er typisk for en loppeangreb, er forårsaget af loppens spyt. Når det svir, efterlader parasitten altid lidt af sit spyt på eller i huden, hvilket forårsager svær kløe. Et symptom på lopper er, er når hunden kradser mere end sædvanligt. Loppeangreb skal tages alvorligt, da de kan oveføre mange forskellige sygdomme, og inficere hunden med bændelorm.

Krads, krads og krads igen!

Hvordan kan du vide, om din hund har lopper? Hvis din hund pludselig springer op og derefter begynder at skrabe vildt eller rulle rundt på gulvet, er dette et tydeligt tegn på en loppeangreb. Lopperne selv er meget vanskelige at se med det blotte øje, fordi de er så små og også skjuler godt. Derfor er det lettere at kontrollere hundens hud for irritation. Lopper foretrækker at bide let tilgængelige steder som maveområdet, indersiden af ​​benene eller ledets bøjningsområde. Brændende røde pletter kan indikere tilstedeværelsen af ​​lopper. Nogle gange kan de små parasitter selv også genkendes, når de bevæger sig på huden, når pelsen er skilt. Lopper kan bekæmpes på mange forskellige måder. En mulighed er at bruge en loppekam, som mekanisk fjerner parasitterne.

Loppehalsbånd til hunde

Der er flere metoder, som du kan bruge til at bekæmpe lopper. Mange hundeejere sværger ved loppehalsbåndet som behandling, såsom Seresto Hund. Et loppehalsbånd til hunde er meget nem og praktisk at bruge og er sikker og effektiv. Effektiviteten varer som regel meget lang tid (et par måneder) og mister ikke sin effektivitet, når den kommer i kontakt med vand.

Loppeshampoo

Specielle shampooer mod lopper som Verminex Shampoo kan også bruges til hurtigt at fjerne de irriterende parasitter. Brug af en shampoo er en besværlig affære, men den fungerer meget hurtigt og er også meget effektiv. Loppeshampoo anbefales altid, når der kræves hurtig effektivitet i tilfælde af akut loppeangreb.

Dråber mod lopper er en ideel beskyttelse mod lopper

Det mest anvendte alternativ til at kontrollere lopper og forhindre dem i at angribe er loppeprodukter i flydende form: loppedråber (spot-on produkter). Dråberne påføres direkte på huden i nakkeområdet med en lille, praktisk pipette (sørg for at læse brugsanvisningen godt inden brug). De enkelte produkter beskytter derefter mod lopper i en periode på mindst fire uger. Der er også produkter fra Frontline eller Amflee, der giver yderligere beskyttelse mod flåter. Produkter som Scalibor holder også myg og sandfluer væk. For effektiv beskyttelse er det nødvendigt at behandle alle kæledyrene i husstanden på samme tid.

Glem ikke omgivelserne!

Kun 5% af lopperne findes på selve hunden. De resterende 95%, som æg og larver, bor i nærheden af ​​dit kæledyr. Det er derfor nødvendigt at behandle hundens omgivelser også for at minimere risikoen for gentagende angreb. Dette kan gøres med omgivende spray, du finder også passende produkter hos os. Derudover skal alle tekstiler såsom puder, tæpper eller hundesenge, som hunden kommer i kontakt med, vaskes ved høje temperaturer (mindst 60°C), hvis dette er tilfældet, er det muligt.

Filtre

Opdel

Filtre

  • Brand
  • Livsfase
  • Produkttype
  • Pris