Menu

American Shorthair

En American Shorthair er en rolig, afslappet og knytter til sin ejer. Den elsker at være udendørs og dens inde miljø skal være udfordrende. Dens tykke pels kræver regelmæssig pleje.

American Shorthair

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Middel stor og lang, bred brystkasse, mellemstore runde poter, muskuløse ben
Vægt : 3,5 til 7 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Den American Shorthair er en rolig og afslappet kat med sin godmodige karakter. De elsker deres ejer. Udenfor viser de sig som en fremragende jæger, selvom det også er en god huskat, hvis den bliver udfordret nok. Selv når den bliver gammel, er den stadig meget legesyg. Denne legesyg kat bør børstes ugentlig, og i fældningsperiode bør det være hverdag. Katten er sjælden i Europa.

Udseende

Farve

En American Shorthair kan have alle farver, dog med undtagelse af  lilla, chokolade og colour points.

Krop, poter og hale

Den American Shorthair har en mellemstor til stor krop, som er længere end den er høj.

Brystkassen er bred, især hos de voksne hanner. Skulderpartiet er veludviklede. Knoglestrukturen er gennemsnitlig med en stærk struktur. De mellemlange ben er muskuløse. Poterne er mellemstore og runde. American Shorthair har en mellemlang hale, der er tyk i bunden og ender i en spids. Halen går ud i en lige linje fra ryggen.

Hoved, ører og øjne

Den American Shorthairs hoved er medium, bred og rund. En let buet linje er synlig fra panden til næsen. Den har veludviklede kinder. Spidsen af ​​snuden er firkantet og og er ikke kort. Næsen har en almindelig længde. Hagen er firkantet og stærk. American Shorthair har mellemstore ører, der er placeret bredt fra hinanden. Ørene er afrundede i toppen. De mellemstore til store øjne er runde og forholdsvis langt fra hinanden; de er let skrånende. Øjenfarven er i harmoni med pelsfarven.

Pels

American Shorthair har en kort, tyk, glansfuldt pels. Den ligger fladt indtil kroppen. Om vinteren har denne katterace en tyk underuld.