Menu

Sibirisk skovkat

En sibirisk skovkat er en stor, massiv og tung racekat. Den har en rolig personlig, men den er også aktiv. Af den grund har den sibiriske skovkat brug for masser af plads til at boltre sig på. . Denne blide kæmpe er meget social. Den kommer godt ud af det med mennesker, katte og endda hunde. Pelsen kræver regelmæssig pleje, især når den ikke er udendørs.

Sibirisk skovkat

Egenskaber

Oprindelse: Rusland
Andre racenavne: -
Krop : Kroppen er kompakt og middel længde. Ryggen er lang og let opbygget.
Vægt : 4,5 - 9 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Den sibiriske skovkat har en roligt karakter. På trods af sin rolige natur er denne kat fuld af liv og kan være meget aktiv. Den sibiriske skovkat har en stærk og hård personlighed, på den anden side er han åben over for andre katte og hunde. Den legende sibiriske skovkat kan lide at være omkring børn og er meget knyttet til sin ejer. Den blide kæmpe er en god klatrer og springer og elsker vand. Den har derfor også brug for tilstrækkelig plad til at lege på. Denne races er først færdig udvokset når de er omkring 5 år. Den sibiriske skovkat har en blød stemme. Dens smukke pels viser kun virkelig, hvornår han kan gå ud. Pelsen viser sig fra sin smukkeste side når katte opholder sig i naturen. Pelsen filtre ikke, så en ugentlig børstning er rigeligt. I fældningsperioden bør den dog børstes en gang om dagen.

Udseende

Farve

De kan have alle farvekombinationer, bortset fra lilla og chokolade brun.

Krop, ben og hale

Sibiriske katte har en kompakt, mellemlang krop. Ryggen er lang og let buet. Brystet er afrundet. Knoglerne og musklerne er solide. Katten har længere bagben end forben. Knoglestrukturen er tung og godt muskuløse. Poterne er store og runde og har hår mellem tæerne. Halen på den sibiriske kat er tæt dækket af pels. Den mellemlange hale er bredest i bunden.

Hoved, ører og øjne

Den sibirisk skovkat hoved er ret stort, bredt og trekantet. Linjerne er afrundede. Hovedet er fladt på toppen med let bøjet panden. Den har ikke fremstående eller fremtrædende kinder. Kattens næse er afrundet og moderat lang. Næsen er bred mellem øjnene, men indsnævres mod spidsen. Hagen er rund og knurhårene faste og lange. Den sibirisk skovkat har moderat brede ører med afrundede spidser. Den har kort hår på ydersiden af ørerne, hvorimod indersiden har længere hår. Den har længere hår på øresidserne. Sibiriske katte har store, næsten runde øjne, der har stor afstand imellem sig. De er lidt skrående. De traditionelle øjenfarver på denne race er grøn til gul. Katte med farvepunkter har en blå øjenfarve. Der er ingen sammenhæng mellem pelsfarve og øjenfarve.

Pels

Den sibiriske skovkats pels er medium til lang. Takket være den fedtede, vandafvisende og isolerende pels kan denne kat modstå selv den koldeste dage. Den ydre pels er mindre tæt end underpelsen. På brystet har den sibiriske kat lange hår. På dens skuldre og bagpartiet er pelsen kortere. Katten har længere pels omkring hovedet, nærmest som en manke.