Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

Amerikansk bobtail

Den amerikanske bobtail er som nævnet afsløre, oprindeligt fra USA. Det er en rolig og tålmodig kat, der ikke kan lide at være alene. Katten kan let genkendes på sin korte, stumpede hale. Denne race kommer i både korthåret og langhåret, og i alle farver.

Amerikansk bobtail

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne:
Krop : Moderat lang krop, hvor bagbenene er længere end forbenene og en kort hale.
Vægt : 3 - 9 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakteristika

Amerikan bobtail er en rolig, venlig kat. Denne kat er meget knyttet til sin ejer og kan lide at være omgivet af andre katte. Det er også en god jæger. De er intelligente katte og tilpasser sig let nye omgivelser. Den amerikanske bobtail passer også godt i familier med børn og hunde. Denne kat er først fuldt udvokset efter 2 til 3 år.

Udseende

Den amerikanske bobtail er et kryds mellem en tabby og en vild bobcat.

Farve

Den kan have alle farver. Til udstillinger, lægges der vægt på det “vilde” tabby look.

Krop, ben og hale

Kroppen er af mellemstørrelse og solidt bygget. Denne race kat har et bredt bryst og en let buet ryg med kraftige muskler. Benene er af mellemlang længde, med bagbenene lidt længere end forbenene. Poterne er brede og runde med hår mellem tæerne. Den er genkendelig på den korte, stumpe hale. Den korte, fleksible hale (2,5 til 10 cm) er resultatet af en genetisk mutation i kroppen. Den er omkring 1/3 af en normal længde hale. Halen kan være let krøllet, eller lige, og er fuld af langt, tykt og stive hår.

Hoved, ører og øjne

Den amerikanske bobtails hoved er bredt med let afrundet pande. Kinderne er runde. Snuden er næsten lige så bred som lang. Næsen er bred og ret lige med en let runding mellem øjnene. Hagen er veludviklede og kæberne er stærke. Ørene er mellemstore og brede. De er afrundede i toppen og har helst lidt hår inde i. Ørene står oprejst og er langt fra hinanden. Bobtailens øjne er store og ovale/mandelformede. De er  proportionale med hovedet, og farven er i harmoni med pelsen.

Pels

Denne race har en dobbelt, tyk og tæt pels. Håret har en medium længden og ret groft og lurvet. Underpelsen er også tykt. Håret er lidt længere på halsen og halen.