Menu

Ragdoll

En Ragdoll er en meget venlig og rolig kat, der er let at bo sammen med. Denne kat kan sagtens bo sammen med andre katte. En Ragdoll kan ikke lide at være alene, men hvis det bliver for uroligt og støjende, vil den trække sig tilbage. Denne katterace elsker opmærksomhed og vil følge efter dig hele dagen.

Ragdoll

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Robust krop med stærke knogler
Vægt : 4,5 - 9 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

En ragdoll er en venlig, social og rolig kat. På grund af sin ekstremt bløde og godmodig personlighed passer ragdoll perfekt ind i hjem med både kæledyr og børn. Denne katterace er rolig, men keder sig ikke let. For eksempel leger de på en elegant måde. Ragdoll elsker opmærksomhed og er meget kærlig over for sin ejer. De elsker at sidde på dit skød fra tid til anden. En ragdoll foretrækker at følge efter sin ejer hele dagen! De foretrækker et roligt miljø. Ragdoll er en typisk indendørskat, der gør dem egnet til bo i en lejlighed, forudsat at de får nok opmærksomhed. De vil sætte pris på muligheden for at få frisk luft, gerne på en altan med et kattenet.

Udseende

Ragdoll er kendetegnet ved sin robuste krop med en blød pels med medium til langt pels. Med sin tykke pels, ligner den næsten en rigtig bamse! De har også store blå øjne som hurtigt vil stjæle din opmærksomhed.

Farve

Vidste du, at den endelige pelse på en Ragdoll først er synlig efter 2 år? Pelsen bliver mørkere, når den bliver ældre. Ragdoll kan have følgende farver: Seal, Blue, Chocolate og Lilac-point. Derudover kan de have farverne flame-point og cream-point.

Krop, ben og hale

Ragdoll har en robust krop med mellemstore knogler. Bagbenene på denne katterace er længere end forbenene. Ragdoll har store, runde og kompakte ben. Halen er lang og pjusket.

Hoved, ører og øjne

Hovedet på en Ragdoll er let kileformet og har en let buet næse. Ørene er placeret relativt langt fra hinanden og bøjer let fremad. Et særligt træk ved Ragdoll er de store gennemtrængende blå øjne. Hvem kan modstå disse smukke øjne.

Pels

En Ragdolls tætte, bløde mellemlang til lang pels kræver regelmæssig pleje. Især i fældningsperioden er det vigtigt at børste den. Når katten bevæger sig, deler pelsen sig i små totter.

Produkter