Menu

Peterbald

Peterbald er kendt for sin bemærkelsesværdige meget korthårede pels eller endda ingen pels. Denne kat mister pelsen, og bliver derfor en nøgen kat. Racen stammer fra Rusland for at være præcis i Skt. Petersborg. Delvis stammer dens navn også fra dette, “Peter” i Skt. Petersborg og “bald” som betyder nøgen. Peterbald kan have mange forskellige farver og mønstre. Det er en intelligent og yndefuld kat, kræver meget opmærksomhed og elsker selskab.

Peterbald

Egenskaber

Oprindelse: Rusland
Andre racenavne: -
Krop : Middellang til lang
Vægt : 2,5 til 5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Peterbald er resultatet af en krydsning en orientalsk korthår med en Donskoy Sphynx. Dette skete i 1994 i Sankt Petersborg, Rusland.

Peterbald er en intelligent kat med meget nåde i sig. Han er også meget aktiv og legesyg. Denne race elsker selskab og har derfor behov for en eller flere artsfæller. Det er en initiativrig kat og kommer godt ud af det med andre katte, børn og hunde. Han har en blød og kærlig karakter.

Udseende

Farve

En Peterbald kan have flere forskellige farvemønstre. De mest almindelige pels/farver er:

Skaldet eller klæbrig: killingen er født uden hår. Huden er lidt klæbrig og ru.
Flok: katten er næsten nøgen, men der er meget lidt hår.
Velour: en meget blød pels. Pelsen føles som fløjl.
Børste: et tyndt lag hår, der er længere end 5 millimeter.
Lige overtrukket: pelsetypen med mest hår, dog meget mindre end de fleste racer. Denne pelstype mangler genet, der forårsager nøgenhed.

Krop, ben og hale

Peterbalds har en lille til almindelig størrelse krop. Kroppen er almindelig til lang. De har mellemstore knogler og stærke muskler. Rynkerne kan tydelig ses på denne race. Bagbenene er lidt længere end forbenene. Peterbald har en lang og tynd piskhale, der ender i et spids punkt

Hoved, ører og øjne

Hovedet har en medium størrelse og danner en trekant. Dens hals er lang og slank og kan være tykkere og mere muskuløs hos hannerne. Deres store ører er også et bemærkelsesværdigt træk ved Peterbald. De er brede og ender i en spids. De er placeret næsten på siden af hovedet. Øjnene har en oval form og er mellemstore. Den yderste øjenkrog peger en smugle op. Øjenfarven afhænger af pelsfarven.

Pels

Denne katterace er kendt for at miste sin pels. Det betyder, at killingerne normalt er født med pels, men det gælder ikke for alle killinger. Efter 2 år mister Peterbald sin pels. Farven og mønsteret vil naturligvis forblive på katten. Rynkerne er også meget synlige på denne katterace. Når du mister pelsen, forbliver håret normalt på næsepartiet, i bunden af ​​ørerne, på benene og nogle gange på halen. Selvom katten bliver skaldet, er den stadig blød og varm.

Pleje af Peterbald

Kattene med meget lidt pels, eller slet ingen, kræver lidt opmærksomhed. De kan blive meget påvirket af vejret. Om vinteren kan du beskytte den med en jakke eller vest for at holde den varm. Hvis den har et dejligt varmt sted indefor, eller kan putte med en anden kat eller dig, vil den helt sikkert elske. Om sommeren skal de beskyttes imod solens stråler når de opholder sig udenfor. Her er det vigtigt at smøre katten med solcreme.