Menu

Nebelung

Nebelung er tysk for ‘tågevæsen’, som henviser til Nebelung-kattens tågede pelsfarve. Den mellemstore kat er meget stille og elsker selskabet med sin ejer. Støj kan nebelungen ikke lide. I en småbørnsfamilie er den nok heller ikke i den rigtige hjem. Nebelungen kommer ret godt ud af det med sin egen slags. På den anden side er den ret forbeholden overfor fremmede.

nebelung

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Nebelungen har en mellemstor krop, som er ret lang.
Vægt : 2,5 og 5 kg
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakter

Nebelungen har en rolig og munter natur. De tager bogstaveligt talt en dyb vejrtrækning, før de tager kontakt med fremmede. Derfor lader de sig ikke let klappe af fremmede. Til gengæld er de meget glade for deres ejer og andre medlemmer af familien. Nebelungen kan ikke lide støj. Den kan derfor have det lidt svært med en familie med små børn. Denne kat nyder selskab til en vis grad; den kommer rimelig godt ud af det med artsfæller. Selvom den er meget glad for sin fred og ro, kan den godt lide at lege fra tid til anden.

Eksterne træk

Farve

Oprindeligt har Nebelung en blå pelsfarve. Nu om dage opdrættes katten også i andre farver, blandt andet sort og hvid.

Krop, ben og hale

Nebelungen har en mellemstor krop, som er ret lang. Kroppen må ikke være for fin eller grov. Benene er lange og slanke med små, ovale poter. Nebelungen har en lang, ikke for bred hale, som tilspidser.

Hoved, ører og øjne

Nebelungens hoved er bredt og kileformet. Hovedet bør ikke være for langt. Næsens profil er lige. Ørerne på denne kat er ret store. De er brede ved bunden og tilspidser til et punkt. Øret er knap behåret. Nebelungen har mandelformede øjne, som med god afstand fra hinanden. Farven på øjnene er intens grøn.

Pels

Nebelungens pels er dobbelt og kan være lang eller halvlang. Pelsen er fin og silkeblød at røre ved.

Vægt

Vægten for Nebelung er mellem 2,5 og 5 kg.