Menu
Munchkin

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne:
Krop : Korte ben med stærke muskler
Vægt : 2.2 - 4 kg
Højde : -
Almindelige symptomer:

Karakter

En Munchkin elsker at være aktiv, livlig og legesyg. De er også meget sociale og knytter sig hurtigt til deres ejere. På grund af sin sociale karakter kan Munchkin’en normalt godt omgås andre katte, hunde og børn. En Munchkin er en meget velegnet indendørs kat (på grund af dens korte ben). Det er vanskeligere for Munchkin at hoppe væk i forskellige (farlige) situationer, som har tendens til at ske udenfor. På grund af sine korte ben kan denne katterace ikke hoppe så højt som andre katteracer. Denne nysgerrige kat elsker selskab, men kan også sætte pris på et øjeblik alene i ny og næ.

Fysiske karakteristika

Farve

Munchkin fås i alle mulige farver og mønsterkombinationer. Dette gælder både mellem- og korthårede Munchkins. Ørene ligner dem hos en huskat, hos nogle Munchkins folder ørerne lidt fremad.

Krop, ben og hale

Munchkin har stærke muskler kombineret med en gennemsnitlig knoglestruktur. Munchkin er kendetegnet ved sine meget korte ben med runde, kompakte fødder. Korte ben hos pattedyr skyldes en arvelig defekt, der kaldes dværgvækst. Dette er også kendt som achondroplasi. Det betyder, at kroppen har bevaret den samme størrelse, men benene er blevet forkortet. Munchkin har en tyk behåret hale. Denne hale vender opad, når den går.

Hoved, øre og øjne

Munchkin’s hoved er lige så stort som hovedet på en normal huskat. Hovedet har form som en trekant med en flad pande. Hanner har ofte bredere kinder. Munchkin har generelt store (mandelformede) øjne. Øjenfarven varierer.

Pels

Munchkins har en kort eller mellemlang pels. Denne pels føles silkeagtig og har en gennemsnitlig underuld. Hvor mange gange du skal trimme din munchkin afhænger af pelsen.

Produkter