Menu

Somali

Somalien er den langhårede udgave af an Abyssinier. Denne katterace er i modsætning til abyssinieren mindre aktive og sprudlende. Somalien kan lide at have plads til at bolte sig på og elsker at lege. Derudover er denne katterace meget social og kommer godt ud af det med børn og overens med børn og andre katte.

Somali

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Middel længde, let bøjet ryg og kraftige knogler
Vægt : 3,5 til 5,5 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

Somalien er en blid, venlig og social kat. Det er en rigtig livsnyder og er meget aktiv. Somali elsker at lege og elsker opmærksomhed. Denne katterace er i modsætning til abyssinieren mindre besidderisk . Somali elsker plads og mulighed for at udleve dens jagtinstinkt, så en lejlighed er ikke særlig velegnet til denne race. Denne kat elsker at jage, foretrækker at have adgang til en have hvor den kan gå på eventyr. En somali passer perfekt ind i en familie med børn eller andre katte, fordi denne katterace er meget social.

Udseende

Farve

Somaliens pels har et let stribet mønster. Den kan variere fra lys til mørk. Antallet af striber, som pelsen har, kan variere fra mindst to til så mange som 8. Striberne har en mørkere farve. De kan have flere forskellige farver: vilde farve (sort og orange striber), Sorrel (kanel- og orange striber), fawn (mørk creme og matte brune striber), Blå sølv (blå med hvide striber).

Krop, ben og hale

Somalieren har en mellemlang krop med en let buet ryg. Derudover har den stærke muskler og ben. Denne kat har ovale poter, og ser til tider ud som om den går på tåspidserne. Dette giver katten et udtryk som en vildkat. En somalier er et slående udseende på grund af sin fulde haleparti.

Hoved, ører og øjne

Somalieren har en let buet pande med en relativt lille spids næse. Denne katterace har en solid hage. En somaliers øjne er placeret relativt langt fra hinanden og har mørke konturer.  Den kan have følgende øjenfarven: ravfarvet, grønne eller gule. Somalieren har store ører, som er placeret langt fra hinanden. De kan også have lynx-tip.

Pels

En somalier har kort i ansigtet, men medium længde pels på ryggen, bagpartiet og maven. Den somaliske mellemlanglængde, tætte pels kræver god pleje i fældeperioden. I stedet for ugentlig børstning er det nu vigtigt dagligt.