Menu
Få en unik fodbold slikkemåtte til EM! Læs mere

California Spangled

California Spangled er en aktiv og legesyg kat, der elsker at jage! Den amerikansk manuskriptforfatter Paul Casey  skabte denne specielle race med det formål at opdrætte en kat, der har karakteren af ​​en huskat, men som ligner en leopard. Denne specielle katterace elsker at lege, klatre og løbe rundt. Denne race foretrækker et rummeligt miljø hvor den kan brænde sin energi af. California Spangled er sjælden i Europa.

California Spangled

Egenskaber

Oprindelse: USA
Andre racenavne: -
Krop : Lang og muskuløs krop med stærke knogler
Vægt : 4 - 8 kg.
Højde : -
Almindelige symptomer: -

Karakteristika

California Spangled er meget social, der kommer godt ud af det med andre katte. Denne katterace kan lide at leve et aktivt liv med masse af leg. Dette gør dem til perfekte jægere! På grund af deres energiske livsstil er det vigtigt, at de har meget plads, så de kan udforske og gå på eventyr, og  opfylde deres jagtinstinkt. Hvis California Spangled skal hovedsageligt bo indenfor, er det vigtigt, at den har masser af legetøj og underholdning. En godt kradsetræ er derfor bestemt nødvendigt. Denne livlige kat er meget kærlig og er også meget følsom.

Udseende

Det smukke leopardtryk som er karakteristisk for en California Spangled, og sin lange og kantede form. Dette gør, at California Spangled kan bevæge sig flot og atletisk. California Spangled har et skarpt mønster med pletter med en klare kontraster.

Farve

Katteracen California Spangled kan have en række farver, bl.a. sort, brun, bronze, gul/orange. Hvis katten har disse farver, har katten ravfarvede eller brune øjne. Hvis katten har røde og blå plettede, har de gråbrune øjnefarve. En California Spangled kan også have farve som en sne leopard, denne kat vil have blå øjne.
De har ikke striber eller marmorerede aftegninger.

Krop, ben og hale

California Spangled er kendetegnet ved en lang og muskuløs krop. Derudover har denne katterace en stærk knogler. California Spangled har lange stærke ben. Dens forben danner en næsten vinkel på 90 graders. Dette giver California Spangled et karakteristisk udseende, da den går tæt på jorden. Halen er lang, og har samme tykkelse hele vejen og har meget pels. Langs halen har den mørke striber.

Hoved, ører og øjne

Et tydeligt træk ved California Spangleds hoved er de fremspringende kindben. Racen har også en mellemlang snude med stærk hage og kæber. Ørene sidder højt på hovedet på California Spangleds. Øjnene på denne katterace er placeret er relativt langt fra hinanden og er mandelformede. Øjenfarven er i harmoni med pelsfarven.

Pels

California Spangled har en kort pels, der kræver minimal pleje. Maven og halen har mere pels end resten af kroppen.